avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Perimare
Discuție deschisă în Executare silită

Perimare

Buna ziua! Cand m-am dus sa platesc impozitele pt. anul 2016, am constatat ca am de platit o amenda de circulatie, cu data de scadenta 09.10.2009. Conf. codului fiscal trebuia prescrisa dupa 5 ani (au trecut deja mai mult de 6 ani). Insa mi s-a aratat ca la data de 30.07.2012 mi s-a trimis acasa o scrisoare cu aviz de primire continand titlul executoriu. Eu nu am primit acea scrisoare, insa pe aviz apare o semnatura care nu este a mea si am probat acest lucru ( la taxe si impozite) cu semnaturile de pe pasaport si permisul de conducere. Cu alte cuvinte, dupa lege, nu mi s-a comunicat titlul executoriu. De la data emiterii titlului au trecut mai bine de 3 ani, iar de atunci nu s-a mai intamplat nimic, n-am primit nici un fel de acte de executare silita (poprire,etc). Art. 389 din CF spune: Daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire,executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei. Eu cred ca datoria (amenda) trebuie stearsa: 1. pt. ca s-a implinit prescriptia si 2 pt. ca executarea silita s-a perimat. Dvs. ce parere aveti ? Multumesc!

Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2016
Statescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:38, 18 Mai 2016
Daca situatia este asa cum ati descris-o dvs.intr-adevar, au intervenit si prescriptia si perimarea,faceti contestatie la executarein termenul de 15 zile de cand ati luat la cunostinta de inceperea executarii silite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita liliana elena liliana elena Am un titlu executoriu din 2005.Pana in anul 2008 cand intervenea prescriptia nu s-a mai intamplat nimic, dupa care executorul judecatoresc trimite o somatie ... (vezi toată discuția)
Notificare executor manolflory manolflory va rog frumos ma ajuta cineva sa fac si eu o notificare pt executoare deoarece a trecut 2 ani si nu a pus in aplicatie executarea silita (vezi toată discuția)
Creante fiscale-amenzi crisenz crisenz Buna dimineata! As dori sa stiu daca se mai poate pune in aplicare, astazi, un titlu executoriu intocmit de directia impozite si taxe a primariei in anul ... (vezi toată discuția)