avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Examen restituire permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Examen restituire permis

Buna ziua, Va prezint succint povestea.
Mi-au fost intocmite 2 procese verbale, mi-a fost retinut permisul de conducere initial pentru 30 de zile , cu drept de circulatie 15 zile, iar dupa accea in aceeasi data mi s-a intocmit procesul verbal prin care mi-a fost anulata dovada cu drept de circulatie si mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru o perioada de 90 zile.
Astfel in aceeasi zi am inceput perioada executării sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce timp de 90 zile.
Mentionez ca am sustinut examenul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie si am fost declarat ADMIS (fiind si martor la corectarea examenului).
Am introdus contestatie impotriva celor 2 procese verbale. In perioada urmatoare am solicitat certificat de grefa si cu acesta mi-a fost restituit permisul de conducere.( am 17 zile de la stat fara permis de la data retinerii pana la data procesului)
Mi- a fost anulat primul procesul verbal si am ramas numai cu cel de al doilea cu 90 de zile. Am depus permisul si mi s-a zis ca nu mai este valabil nici examenul dat si nici zilele cat am stat fara permis si ca acum voi sta 120 de zile fara permis ca nu mai pot sustine inca o data examenul.
Stie cineva daca au dreptate?
P.S. Am sunat in alt judet si la ei se ia in considerare examenul.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Permis suspendat - incalcare linie continua razvan martin razvan martin Am depasit un auto pe linie continua si permisul afost suspendat pe o perioada de 30 zile. Mi se pare corect insa, dupa aceste 30 zile ma pot duce sa ridic ... (vezi toată discuția)
Se poate sau nu reduce perioada de suspendare de 90 de zile in cazul meu? scipy0 scipy0 Buna ziua! Am o mare problema lucrez ca si conducator auto la o firma de transport si am mare nevoie sa-mi recuperez cat mai repede permisul de conducere. In ... (vezi toată discuția)
Recurs la contestatie proces verbal depasirea limitei de viteza Florin111 Florin111 In speta mi s-a facut proces verbal pentru depasirea limitei de viteza cu peste 50 km/ora pe care l-am contestat in instanta ,iar pe fond ,desi necomunicata ... (vezi toată discuția)