avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucru la minor de aproape 18 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucru la minor de aproape 18 ani

Buna ziua. In luna iunie doresc sa ma duc impreuna cu sora mea si cu copilul meu sa muncim in strainatate,in Germania. Nu am cu cine sa las copilul si ar vrea si acesta sa lucreze la o fabrica. Am sunat la mai multe anunturi si mi s-a zis doar la 18 ani are voie sa lucreze pt ca atunci i se face contract. Insa,am citit pe internet,potrivit prevederilor Codului muncii republicat, art. 16 alin. 1, persoana fizica dobandeste capacitatea de munca la implinirea varstei de 16 ani. Cand vom pleca,acesta va mai avea doar 2 luni pana implineste varsta de 18 ani. Nu as putea sa il iau cu mine sa munceasca si acesta?

Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:06, 18 Mai 2016
Il puteti lua cu dvs., insa va trebui sa vedeti care este legislatia aplicabila in Germania daca c.i.m. este incheiat cu un angajator german.
Am sunat la mai multe firme si mi-au spus ca nu se discuta deloc,ca nu ii face contract de munca.
Nici nu-i puteti obliga sa-l angajeze .. intr-adevar, Codul Muncii prevede ca se poate incheia c.i.m. de la varsta de 16 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Job la vârsta de 16 ani Andrei Christian Andrei Christian Bună ziua, acum câteva luni am împlinit vârsta de 16 ani, și aș vrea să mă angajez într-o fabrica (cred că asta este) unde se lipesc piese ... (vezi toată discuția)
Loc de munca ContSters101087 ContSters101087 ce munca ai putea practica la varsta de 16 ani?????????cine te-ar angaja s unde??????????:)B-) (vezi toată discuția)
Angajare minor d_roxana d_roxana Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: pot angaja un minor (pe 01.10.2015 implineste 18 ani) ca muncitor necalificat in constructii? Cf. codul ... (vezi toată discuția)