avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Job la vârsta de 16 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Job la vârsta de 16 ani

Bună ziua, acum câteva luni am împlinit vârsta de 16 ani, și aș vrea să mă angajez într-o fabrica (cred că asta este) unde se lipesc piese electronice, am vorbit si cu angajatorul, nu există o vârsta minima, trebuie doar să trimit un CV. Există vreo șansă ca sa lucrez acolo? Salariul lunar ar fii 2500 de lei dar nu cred că mi se aplică fiind sub 18 ani.
Mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:42, 19 Februarie 2020
Codul Muncii
Art. 13
(1) Persoana fizică dobândeşte capacitate de muncă la împlinirea vârstei de 16 ani.
....

Asadar, o persoana fizică dobândește capacitate de muncă și capacitate deplină de a încheia un contract de muncă la împlinirea vârstei de 16 ani.

La incheierea c.i.m. trebuie sa aveti in vedere urmatoarele:
- durata timpului de muncă este de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână.

- interdictia de a presta muncă de noapte si muncă suplimentară.

- nu puteti lucra în locuri de muncă grele, vătămătoare sau periculoase

- pauză de masă de cel puţin 30 de minute

- durata minima a CO de 23 de zile lucratoare

- salariul minim brut lunar 2230 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 17 ani și vreau sa mă angajez Razvan Bebelea Razvan Bebelea Salut , am 17 ani și vreau sa mă angajez ca paznic la profi, mai am 7 luni și fac 18 ani. As dorii sa știu și eu dacă mă poate angaja dacă am 17 ani ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii la un srl mona_lisa mona_lisa Buna ziua! La un SRL pot angaja personal cu prestari servicii pe perioada de vara ? Care e varsta minima pe care trebuie sa o indeplineasca respectiva ... (vezi toată discuția)
Varsta minima de angajare Claricom Claricom Dorim sa angajam un elev de 16 ani cu program n ormal pe perioada vacantei si cu program redus in timpul scolii.Se poate?Trebuie acordul parintilor(dau ... (vezi toată discuția)