buna ziua! suntem o mica asociatie din judetul calarasi, intamplator locuiesc intr-o comuna mizerabila.. din punct de vedere al cosiliului local. azi ma lovesc din nou de aceiasi problema. Vreau sa inregistrez cateva contracte de arenda(procedura in scumpa noastra primarie est urmatoarea- cei de la taxe verifica daca au platit impozitul oamenii cu care facem contract, apa gunoi etc., il vizeaza apoi secretarul le semneaza , ( acum mai nou si secretarul le pune stapila pe prima pagina si o semnatura, nu mai semneaza la sfarsitul contractului, unde semneaza si arendasul si arendatorul( ceea ce mi se pare o mare manevra) ). Problema e ca eu nu pot sa imi inregistreez contracte de arenda pe suprafata terenul care o lucrez, pentru ca oamenii nu si-au platit locul de casa ,apa, gunoiul, sau masina. etc . Nu stiu daca este corect sa imi refuze inregistrarea unui contract de arenda din acest motiv. noi am incercat sa fim corecti. Ma poate obliga primaria sa le opresc banii cand le dau arenda sa platesc impozitul in locul lor? nici noi nu putem sa lucram teren fara sa avem acte,, apia are ochii larg deschisi..si nu vrem sa ne facem probleme. plus ca la noi la primarie, oamenii batrani care nu isi pastreaza chitante cu care au platit anii anteriori , sunt pusi sa plateasca iar,pe motivul ca nu au platit.. nu ai chitanta, esti bun de plata.
In niciun caz nu trebuie sa apara acea conditionare din partea celor din primarie. Abuz pe linie. Si asta pentru ca nu a dat peste cineva mai batos care sa-i reclame.
"....oamenii batrani care nu isi pastreaza chitante cu care au platit anii anteriori , sunt pusi sa plateasca iar,pe motivul ca nu au platit.. nu ai chitanta, esti bun de plata".
Interesanta opinie. De unde-i stiu cei din primarie chiar pe cei care si-au pierdut chitantele, si-i pun sa mai plateasca inca o data?! Aceste afrmatii mi se par nefondate, nu de alta dar lucrez si eu tot intr-o primarie, chiar la impozite si taxe, si aud adeseori aceasta afirmatie, total nefondata. Din pacate timpul se scurge atit de repede, incit nici nu ne dam seama cum trece timpul, si noua ni se pare ca am platit pentru un anumit an sau ani, dar de fapt, nu am platit. Sau mai apar probleme de nedeclarare a intregii suprafete detinute; oamenii declara anumite parcele din terenul extravilan, la acesta ma refer, si apoi au nevoie de acte pentru cu totul alte parcele de teren. E normal sa fie impusi din urma, pe ultimii cinci ani, si atunci rezulta sume de achitat din urma. Deci aceasta acuzatie, mi se pare nefondata, restul da, poate fi considerat un abuz!
Toate bune!