avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructie casa in curtea parintilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructie casa in curtea parintilor

dorim sa ridicam o casa in curtea parintilor sotiei.
exista vreoo varianta de a face acest lucru pe numele nostru daca parintii sunt proprietarii terenului?
parintii sunt de acord sa ne cedeze o parte din teren dar am vrea sa evitam dezmebrarea terenului prin VC, donatie, etc...care banuiesc ca implica timp, bani, notar (cadastru si intabulare pe fiecare bucata de teren, nu?).
sotia e oricum singurul mostenitor (unicul copil)....

ma gandesc daca exista vreo varianta...ceva gen promisiune de mostenire...etc...
sau se poate face procura?
sau inchirere/concesiune a unei bucati de teren...(astea tot cu dezmembrare se face?)

va multumesc...

Alte discuții în legătură

Buna seara , detin o casa de la parintii mei cu contract de vanzare ... ionelitaroby ionelitaroby Buna seara , detin o casa de la parintii mei cu contract de vanzare cumparare cu drept de intretinere pana la decesul lor , din unele neintelegeri intre ei si ... (vezi toată discuția)
Bunica mi-a donat 1/2 din casă și o suprafață din grădină, dar copiii ei nu sunt de acord cu ce am primit și nu mă lasă să-mi fac casă acolo. cum aș putea să obțin bucata mea de teren? diana2482 diana2482 Am facut contract de donatie cu bunica si am primit jumate din casa si o suprafata de 1260mp de teten din gradina unde mai au si cei 4 copii ai ei teren.Eu as ... (vezi toată discuția)
Acte si pret donatie sau contract de vanzare cumparare casa construita pe teren concedionat, intre frati Milit Milit Buna seara, Am construit o casa ( duplex) pe un teren concesionat, pentru 49 ani, de la primarie. Contractul de concesiune este incheiat pe numele meu. ... (vezi toată discuția)