avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara , detin o casa de la parintii mei cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara , detin o casa de la parintii mei cu contract de vanzare ...

Buna seara , detin o casa de la parintii mei cu contract de vanzare cumparare cu drept de intretinere pana la decesul lor , din unele neintelegeri intre ei si sotul meu nu putem locui acolo dar am convenit la ceva fiind terenul mare . Am vrea ca la acel act sa facem o anexa pentru o bucata de teren din curte cum ca tot ce se construieste pe acea bucata acea cladire pe care vom face proiectul casei sa fim proprietari si eu si sotul oare se poate ? Nu pe tot ce exista in curte ci doar pe cladirea ce urmeaza a fi construita nu stiu daca exista aceasta varianta
Cel mai recent răspuns: cris0811 , utilizator 08:40, 17 August 2021
Nu se face anexa la contract.
Se încheie un act distinct pentru terenul respectiv. Desigur, dacă vor și părinții.
Încheiați o vânzare sau o donație pentru acel teren, fără nicio clauza și veți fi proprietarii construcțiilor pe care le veți edifica.
Pai daca se face o vanzare sau o donatie practic se imparte terenul si trebuie facut cadastru intabulare etc la ambele apoi nu ? . Eu deja sunt proprietara pe tot terenul dar pe jumatate din el as vrea sa apara si sotul cu drepturi de 50%

raluk0207 a scris:

Nu se face anexa la contract.
Se încheie un act distinct pentru terenul respectiv. Desigur, dacă vor și părinții.
Încheiați o vânzare sau o donație pentru acel teren, fără nicio clauza și veți fi proprietarii construcțiilor pe care le veți edifica.

Pentru bucata întreaga aveți deja documentația cadastrala, de când ați încheiat actul
Dacă vreți sa construiți pe o porțiune din lotul întreg, trebuie dezmembrat trenul în două.
Soțul deja are jumătate, pentru ca ați încheiat o vânzare.
Poate ca vanzarea a fost incheiata inainte de casatorie…
Iar dezmembrare nu trebuie. Daca terenul permite ( va incadrati in reglementarile urbanistice ale zonei), se poate construi fara probleme

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit mostenire un teren pe numele meu , pe care am construit ... cris1957 cris1957 Am primit mostenire un teren pe numele meu , pe care am construit o casă in timpul casatoriei. Toate actele, inclusiv intabularea, figurează pe numele meu. ... (vezi toată discuția)
As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa ... nellyy nellyy As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa deoarece proprietarul trebuie sa faca dezmembrarea aa cestei parcele,pt ca el are o suprafata ... (vezi toată discuția)
Proprietate pe parti la un loc de casa mariustz mariustz Buna ziua, Daca eu si inca o persoana, dorim sa cumparam un loc de casa, se poate face la notar ca eu sa detin partea din teren unde se construieste casa, ... (vezi toată discuția)