ma intereseaza care este procedura de donatie unui lot de teren si unde trebui sa ne adresam pentru asa ceva.
Ca sa dau detalii: locuim la tara.Parintii sotului meu ne-au dat o bucata de teren din lotul lor unde traiesc si au casa de locuit,pentru a construi casa noastra proprie. Marimea totala a lotului e de 36 ari, noua nea dat jumatate, respectiv 18 ari. Dorim sa formalizam situatia si sa devenim proprietari ai acestui lot. Unde trebuie sa ne adresam si care este procedura ? O sa intimpinam dificultati daca am inceput constructuia casei fara nici un act de orice fel (autorizare etc.)?
In orice caz inainte de orice transfer de proprietate trebuie sa aveti intabularea facuta. Daca se intabuleaza un lot mare din care urmeaza sa primiti o parte, trebuie create cadastral doua parcele separate pe care sa le dezmembrati. Inginerul topometrist care va face intabularea stie exact procedura, dar trebuie sa il informati despre intentia dumneavoastra de a forma doua parcele separate de teren. In sine, actele autentice de dezmembrare in parcele si de donatie se fac la biroul notarului public. Va puteti adresa oricarui birou notarial din tara, atat timp cat aveti intabularea si cadastrul si toate partile pot ajunge efectiv la semnarea actelor.
Mostenire parinti
saftmiki
Buna ziua.As dori sa ma ajutati cu cateva informatii.Socrii mei au casa cu etaj si mansarda,proprietatea lor personala cu toate actele in regula si vor sa ne ... (vezi toată discuția)