avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am cateva întrebări și nu găsesc nici ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am cateva întrebări și nu găsesc nici un răspuns. ...

Buna ziua, am cateva întrebări și nu găsesc nici un răspuns. Soțul împreuna cu cei 3 frați si mama sunt toți moștenitorii unul teren de 1008 mp care are 2 intrări in capete. La Prima intrare e făcută casa mamei pe 100 mp si in rest grădina. Întrebarea mea este, dacă sunt trecuți mai mulți moștenitorii soțul poate construi un imobil doar pe cota care i se cuvine,fără ca ceilalți frați sa aibe drepturi? Își poate construi pe cota lui care i se cuvine de 200 mp oriunde pe teren ?Se poate înscrie după ce construiește imobilul sa fie pe numele soțului? Mulțumesc pentru eventuale răspunsuri!
Ultima modificare: Joi, 23 Martie 2023
Helena1992, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:16, 23 Martie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
Întâi trebuie dezmembrat terenul în mai multe loturi (sens în care trebuie luata legătură cu un cadastrist pentru documentatii cadastrale și încheiat un act notarial de dezmembrare).
După aceea, soțul, cu frații și cu mama trebuie sa inchir un act de partaj. Și la partaj, își ia fiecare lotul de teren stabilit
Abia după ce soțul dvs va deveni proprietar exclusiv pe bucata de teren, poate constitui fără ca frații sa aibă dreptul
Ultima modificare: Joi, 23 Martie 2023
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune cona_dumitru cona_dumitru Buna ziua,sunt o necunoscatoare a legilor de aceea as fi recunoscatoare daca ar putea cineva sa ma ajute.Impreuna cu fratii mei am mostenit de la parinti,in ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren 3 persoane la comun Bubuka Bubuka Cumparare teren la comun Salutare, Doresc sa cumpara o parcela de teren de 500 mp. Vanzatorul are 1500 mp si nu vrea sa vanda parcele de 500 mp ca sa ... (vezi toată discuția)
Proprietate pe parti la un loc de casa mariustz mariustz Buna ziua, Daca eu si inca o persoana, dorim sa cumparam un loc de casa, se poate face la notar ca eu sa detin partea din teren unde se construieste casa, ... (vezi toată discuția)