avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

Buna ziua,sunt o necunoscatoare a legilor de aceea as fi recunoscatoare daca ar putea cineva sa ma ajute.Impreuna cu fratii mei am mostenit de la parinti,in urma decesurilor ambilor un teren.In momentul de fata eu as dori sa fac acte separat pe bucata care mi se cuvine deoarece impreuna cu sotul meu intentionam sa ridicam o casa.As dori sa aflu daca la intorcmirea actelor pentru teren ,fiind mostenire actul va fi pe numele meu sau fiind maritata si sotul meu va fi beneficiar.Sincera sa fiu :) mie mi-ar conveni ca actele sa fie pe numele meu,chiar daca actele pentru casa vor fi pe numele amandurora sau pe numele lui.
Multumesc mult pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: cona_dumitru , utilizator 19:13, 10 Septembrie 2012
Avand in vedere ca terenul a fost dobandit prin mostenire, acesta este bun propriu al dvs, iar intocmirea actului se va face pe numele dvs. In ceea ce priveste constructia ce o veti construi, proprietari veti fi atat dvs cat si sotul.
Ultima modificare: Duminică, 9 Septembrie 2012
Tifigiu Laura, Consilier juridic
Daca aveti certificate de mostenitor si terenul permite dezmembrarea lui in 3 loturi cati mostenitori sunteti trebuie facut partaj cu dezmembrare si sa aveti o propunere de dezmembrare facuta de un cadastrist in baza ei impreuna va veti adresa unui notar care va va face actul de dezmembrare si se va intabula cele 3 loturi pe numele fiecaruia dintre cei 3 frati. Daca terenul nu permite dezmembrarea lui in trei loturi atunci se face un partaj cu dezmembrare contra unei sulte platita fie unuia dintre mostenitori Ramand ceilalti doi in indiviziune si dezmembrand si terenul in doua daca se permite, fie daca terenul nu permite nici dezmembrarea in doua loturi, se va face partaj in care terenul va ramane unuia iar ceilalti vor primi sulta de la cel caruia a ramas terenul.
Terenul este bun propriu al dvs caci este mostenit.
Cred ca ar trebui procedat in asa fel incat daca veti construi sa nu aveti probleme ulterior pentru partajul pe casa.
Sotul avand drept la casa probabil ca va locui acolo pana la finalizarea procesului de partaj.Adica veti primi casa dar va trebui sa ii achitati jumatate din bani daca nu se vor face anumite acte.

Preventiv ar fi indicat sa construiti intr-un loc in care sa nu fie afectate celelalte loturi pentru ca poate exista posibilitatea sa vreti sa vindeti sau sa inchiriati si sa va tulbure folosinta.
Multumesc mult pentru ajutor!:thumbup:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am cateva întrebări și nu găsesc nici un răspuns. ... Helena1992 Helena1992 Buna ziua, am cateva întrebări și nu găsesc nici un răspuns. Soțul împreuna cu cei 3 frați si mama sunt toți moștenitorii unul teren de 1008 mp care ... (vezi toată discuția)
Succesiune după ambii părinți. care este varianta cea mai avantajoasă pentru ca eu și fratele meu să beneficiem de ce ne dorim fiecare? mirela86 mirela86 As dori sa imi dati un sfat.Suntem doi frati.Mama a decedat acum 11 ani iar tata anul trecut in luna septembrie.Acum as dori sa incep demersurile pentru ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare cu partaj si contract de intretinere alexa35ro alexa35ro In urma decesului mamei, tatal si fratele meu doreau ca eu sa nu am parte la succesiune. Intr-un final sotia fratelui angajata la un notariat a ticluit un ... (vezi toată discuția)