avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune după ambii părinți. Care este varianta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune după ambii părinți. Care este varianta cea mai avantajoasă pentru ca eu și fratele meu să beneficiem de ce ne dorim fiecare?

As dori sa imi dati un sfat.Suntem doi frati.Mama a decedat acum 11 ani iar tata anul trecut in luna septembrie.Acum as dori sa incep demersurile pentru succesiune.Eu sunt casatorita si locuiesc cu familia mea .Tata a locuit impreuna cu fratele meu.Mentionez ca fratele nu este casatorit.Bunurile care fac obiectul succesiuni sunt urmatoare;casa in care a locuit fratele cu tata,o anexa care acum 4 ani a luat foc si la care nu s-a mai facut nimic,curte si gradina.Eu as vrea ca anexa care a fost arsa sa o repar si sa imi construesc doua camere.Ca sa pot construi,sotul meu spune ca vrea sa fie trecut si el in acte.Fratele meu spune ca sa trec totul pe mine si lui sa-i dau drept de uzufruct viager.Sau daca as vrea sa mentionam ca el sa ramana cu casa iar mie sa-mi ramana anexa si gradina trebuie facuta partajare care presupune masuratori?Cum ma sfatuiti sa procedez?
Ultima modificare: Marți, 16 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 16:37, 18 Ianuarie 2018
Buna seara,
Mergeti la un notar si solicitati dezbaterea succesiunilor si ca loturile sa fie asa cum vreti dumneavoastra.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand trebuie dezbătuta moștenirea dupa ambii parinti.
In al doilea rand, parerea mea este să nu va amestecați soțul. Bunurile dobandite prin mostenire sunt bunuri proprii. E munca părinților dvs si e bine să rămână așa.
Nici dvs nu cred ca figursti in actele pe bunurile socrilor. Plus ca viitoarea construcție ar avea o situație juridică incertă.
In al treilea rand, rămâneți amândoi moștenitori, apoi întocmiti documentația cadastrala, dezmembrati terenul in 2 loturi apoi încheiati cu fratele un act de partaj voluntar. Fratele își ia casa si terenul aferent, iar dvs anexa și terenul aferent. Casa va fi proprietatea exclusivă a fratelui, iar anexa a dvs. Ulterior puteti obtine o autorizație de construire pentru ceea ce doriti sa faceti.
Si atunci trebuie facute masuratori sau e suficient sa se mentioneze fiecare cu ce ramane?Multumesc din suflet.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
După ce dezbateti moștenirile, da, trebuie întocmită documentație cadastrala.
De fapt documentații, având în vedere că o să dezmembrati terenul.
Dar daca ,fratele doreste sa trec toata mostenirea pe numele meu cu clauza de uzufruct viager,ce ar presupune acest lucru?Putem sa mentionam ca are drept de uzufruct doar pe casa in care v-a locui?

Alte discuții în legătură

Succesiune părinți copil Georgemoise02 Georgemoise02 Buna ziua. Părinți mei au decedat si nu am făcut actele de moștenire. Acum eu vreau sa vind jumate din terenul intravilan. Care sunt procedurile de urmat? ... (vezi toată discuția)
Proceduri pentru iesire din indiviziune Rammona Rammona As dori sa stiu ce tipuri de acte sunt necesare pentru iesire din indiviziune si care sunt pasii de urmat. Mentionez ca am cumparat un teren de 1100mp ... (vezi toată discuția)
Despre dezmembrare. nickwolfy nickwolfy Buna ziua, As dori sa stiu care sunt etapele pe care trebuie sa le urmez pentru a face o dezmembrare in cazul unei mosteniri de pe urma mamei ? (vezi toată discuția)