As dori sa imi dati un sfat.Suntem doi frati.Mama a decedat acum 11 ani iar tata anul trecut in luna septembrie.Acum as dori sa incep demersurile pentru succesiune.Eu sunt casatorita si locuiesc cu familia mea .Tata a locuit impreuna cu fratele meu.Mentionez ca fratele nu este casatorit.Bunurile care fac obiectul succesiuni sunt urmatoare;casa in care a locuit fratele cu tata,o anexa care acum 4 ani a luat foc si la care nu s-a mai facut nimic,curte si gradina.Eu as vrea ca anexa care a fost arsa sa o repar si sa imi construesc doua camere.Ca sa pot construi,sotul meu spune ca vrea sa fie trecut si el in acte.Fratele meu spune ca sa trec totul pe mine si lui sa-i dau drept de uzufruct viager.Sau daca as vrea sa mentionam ca el sa ramana cu casa iar mie sa-mi ramana anexa si gradina trebuie facuta partajare care presupune masuratori?Cum ma sfatuiti sa procedez?
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In primul rand trebuie dezbătuta moștenirea dupa ambii parinti.
In al doilea rand, parerea mea este să nu va amestecați soțul. Bunurile dobandite prin mostenire sunt bunuri proprii. E munca părinților dvs si e bine să rămână așa.
Nici dvs nu cred ca figursti in actele pe bunurile socrilor. Plus ca viitoarea construcție ar avea o situație juridică incertă.
In al treilea rand, rămâneți amândoi moștenitori, apoi întocmiti documentația cadastrala, dezmembrati terenul in 2 loturi apoi încheiati cu fratele un act de partaj voluntar. Fratele își ia casa si terenul aferent, iar dvs anexa și terenul aferent. Casa va fi proprietatea exclusivă a fratelui, iar anexa a dvs. Ulterior puteti obtine o autorizație de construire pentru ceea ce doriti sa faceti.
Dar daca ,fratele doreste sa trec toata mostenirea pe numele meu cu clauza de uzufruct viager,ce ar presupune acest lucru?Putem sa mentionam ca are drept de uzufruct doar pe casa in care v-a locui?