avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte si pret donatie sau contract de vanzare cumparare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte si pret donatie sau contract de vanzare cumparare casa construita pe teren concedionat, intre frati

Buna seara,

Am construit o casa ( duplex) pe un teren concesionat, pentru 49 ani, de la primarie. Contractul de concesiune este incheiat pe numele meu. Doresc sa donez sau , daca este mai bine, sa vand fratelui meu 1/2 din casa si totodata sa rezolv si problema terenului astfel incat, la final, fiecare sa detina, in nume propriu, 1/2 din teren si 1/2 din casa. De alfel, in acest sens a fost construita si casa , sub forma unui duplex, pentru ca fiecare sa aiba , in final proprietatea lui. Pentru acesta , va rog sa imi recomandati varianta cea mai buna si eventual care sunt costurile . Doresc rezolvarea situatiei cat mai repede posibil si in acest sens, daca se poate, doresc recomandari notar. Casa este situata in judetul Ilfov. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 22:03, 25 Ianuarie 2014
Terenul fiind concesionat va adresati primariei ce demersuri trebuie sa faceti pentru a l obtine in proprietate. Pentru casa va trebuie cadastru intabulare , luati legatura cu un cadastrist care sa va faca cadastru si sa intabuleze imobilul sau imobilele, in functie de ce va spune cadastristul e posibil sa faceti dezmembrare la notariat.
Apoi ca sa transmiteti cota de 1/2 fratelui fie faceti vanzare si atunci datorati si un impozit pe tranzactie, fie donati fratelui, act ce va fi scutit de impozit.insa donatia poate fi supusa reductiunii la decesul dvs , aceasta actiune poate fi ceruta de mostenitorii dvs rezervatari adica sotia si copii sau in lipsa acestora parintii dvs.
La intabularea imobilelor va tb autorizatia de construire procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor trebuie sa fie inscrise pe rol fiscal la primarie si schiteoe facute de cadastrist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa duplex, intabulare proprietari izolatori izolatori am o casa duplex construita impreuna cu un frate . toate actele , pe teren , autorizatia de construire , sunt numai pe numele meu. exista o procedura prin care ... (vezi toată discuția)
Donatie teren+casa Cristina Pandrea Cristina Pandrea Buna seara, Doresc sa donez o casa si teren surorii mele. Mentionez ca este casatorita. Ma intereseaza care sunt pasii de urmat,ce documente sunt necesare ... (vezi toată discuția)
Pot ceda partea mea de mostenire? annna22 annna22 As dori sa aflu cum pot proceda in urmatoarea situatie: Bunicul meu a decedat in urma cu multi ani,lasand in urma un teren cu casa de 300 mp.Dupa moartea lui ... (vezi toată discuția)