avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa duplex, intabulare proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa duplex, intabulare proprietari

am o casa duplex construita impreuna cu un frate . toate actele , pe teren , autorizatia de construire , sunt numai pe numele meu. exista o procedura prin care sa fim inscrisi amandoi pe rol cu cote parti egale? (coproprietari).nu existya sarcini pe casa respectiva.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 12:01, 24 Ianuarie 2014
Exista. Vindeti fratelui dvs cota parte de 1/2.
alta .asta e stiuta de toti, ceva nestiut.
alta ... orice act de instrainare stimate domn.
Vanzare,donatie...insa daca faceti donatie, aceasta ar putea fi supusa reductiunii de mostenitorii dvs rezervatari.
Spre deosebire de vanzare, la donatie nu se percepe impozit in cazul dvs.
Mai puteti incheia contract de intretinere sau renta viagera....dar nu cred ca asta este cazul dvs, astea sunt acte translative de proprietate.

Nu putem sa inventam roata si mersul pe jos....la actele de instrainare.
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2014
ContSters250994, utilizator
la vanzare notarul impune o suma cu care sa se vanda?
zicea cineva ca ar fi o cale prin actiune in instanta , in care eu sa recunosc ca o parte ii apartine fratelui. e corect?

Alte discuții în legătură

Acte si pret donatie sau contract de vanzare cumparare casa construita pe teren concedionat, intre frati Milit Milit Buna seara, Am construit o casa ( duplex) pe un teren concesionat, pentru 49 ani, de la primarie. Contractul de concesiune este incheiat pe numele meu. ... (vezi toată discuția)
Coproprietate teren, situatie speciala magicstar magicstar Buna seara... As dori sa redescriu situatia noastra in speranta unui raspuns lamuritor. Teren detinut de un cuplu, cu autorizatie de constructie pentru a ... (vezi toată discuția)
Succesiune intarziata cris99 cris99 Buna ziua,. Bunica mea a decedat acum 9 luni, dorim sa deschidem succesiunea, mama mea este unicul copil. Bunicul meu a decedat acum 15 ani si nu am facut ... (vezi toată discuția)