avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donare loc veci cimitir
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donare loc veci cimitir

Buna ziua,
Mama mea a donat la surorile ei(doua) in 1994, un loc de veci pe numele ei in certificatul de mostenitor de la parintii comuni,acesta impartindu-se in trei parti egale.
Acum mama doreste sa-mi transmita mie ca fiica, cota parte a ei,prin donatie.De la notariat se solicita o adeverinta de la cimitir;cimitirul nu o elibereaza decit daca sunt prezentate si buletinele celor doua surori care sa ateste ca acestea sunt in viata(fara conditionarea unei semnaturi).Una dintre surori nu vrea sa prezinte buletinul.Mentionez ca aceasta sora a oprit si majoritatea actelor originale.
Intrebarea este:ce se poate face in acest caz?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Hansa , utilizator 18:47, 19 Mai 2016
Le puneti un ziar in mana si le faceti o poza!

Nu ar fi mai simplu ca cele doua surori, mama si sora care va pune la dispozitie CI sa dea o declaratie la notariat pe proprie raspundere ca sora 3 este in viata?
CYAN nu se poate asa ceva.
In subordinea primariei se afla serviciul de evidenta populatiei, oficiul de stare civila si administratia cimitirelor.

Daca administratia cimitirelor va solicita dovada ca persona X este in viata atunci solicitati si dvs. administratiei sa obtina confirmarea daca X este in viata din partea serviciului de evidenta populatiei si oficiului de stare civila si eventual casei de pensii locale (daca este pensionara).


ar fi, dar la notariat cere adeverinta de la cimitir iar aceasta nu se elibereaza fara cele 3 buletine.
asta este un abuz de la Administratia Cimitirelor. Mergeti la notariat sa va faca o adresa catre Cimitir prin care sa se indice clar ca vreti adeverinta pentru cota parte ce i revine mamei.

Alte discuții în legătură

Groapa de veci Valentina43 Valentina43 Buna seara. De curand mama a decedat. Desi mama mea in viata fiind nu a stiut nimic.despre locul de veci al familiei ,decat ca el exista .. La inmormantare ... (vezi toată discuția)
Neplata taxei de concesionare loc de veci de catre toti mostenitorii CraciunFischer CraciunFischer Detin 1/5 dintr-un loc de veci in cimitirul Ghencea civil. Ceilalti mostenitori ai locului, respectiv fratii mei, sunt toti decedati. Sunt singura care a ... (vezi toată discuția)
Cesiune loc de veci dubick dubick La decesul tatalui, fica lui, a concesionat de la Cimitirul din Cluj in numele familiei , pentru tatal decedat un loc de veci de 4.50m2 . Tatal a fost inhumat ... (vezi toată discuția)