Anularea concursului nu se poate decat in instanta...
HG 286/2011 prevede doar : Suspendarea, amânarea şi reluarea concursului.
Conform art.37 alin.(1), in cazul în care, de la data anunţării concursului şi până la afişarea rezultatelor finale ale acestuia, conducătorul autorităţii ori instituţiei publice în al cărei stat de funcţii se găseşte postul pentru care se organizează concursul
este sesizat cu privire la nerespectarea prevederilor legale privind organizarea şi desfăşurarea concursului, se va proceda la verificarea celor sesizate cu celeritate. În cazul în care se constată că nu au fost respectate prevederile legale sau când aspectele sesizate nu pot fi cercetate cu încadrarea în termenele procedurale prevăzute de lege, desfăşurarea concursului va fi suspendată.
-nu s-a respectat ora (s-a intarziat cu 15 min inceperea concursului)
-nu i s-au prezentat membrii comisiei de concurs (?!)
-membrii comisiei sa aiba competente cel putin egale cu postul de conducere scos la concurs.
Pentru prima si a treia liniuta , trebuia sesizata condicerea institutiei inca de la cosntatarea situatiei respective.
2.Cine are competenta de a raspunde la aceasta contestatie,tinand cont ca membrii comisiei de contestatie au sustinut ca nu au competenta de a se pronunta pe aceste aspecte-acestia au verificat doar lucrarea scrisa si au solutionat cu "respins" aidoma comisiei de concurs.
Conducerea institutiei, in opinia mea.
3. Ar putea exista un conflict de interese intre calitatea de membri in comisia de concurs si calitatea de conducatori ai institutiei, daca s-ar lua decizia de a raspunde contestatiei in calitatea din urma(de reprezentanti ai institutiei) ?
Conflict de interese nu ar putea exista in acesata situatie, poate doar o stare de incompatibilitate.