avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Iesirea la pensie anticipat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Iesirea la pensie anticipat

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti cand ar putea iesi la pensie anticipat, un barbat nascut pe 15 februarie 1951, angajat in 12.05.1972- stagiu de cotizare a fost complet de atunci pana in prezent - mentionez ca este inca angajat. Grupa a II a de munca din 12.05.1972 pana in 20.03.1996.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: nicola_ , utilizator 10:26, 14 August 2009
Date generale: Un domn nascut in februarie 1951 poate beneficia de pensie pentru limita de varsta la implinirea varstei standard de pensionare de 65 de ani; stagiul complet de cotizare este de 35 de ani iar stagiul minim de 15 ani.

Conditia referitoare la stagiu o indepliniti. Prin adaugarea la stagiul realizat a unui spor de 5 ani si 9 luni pentru activitatea desfasurata in grupa de munca, depasiti cu mult stagiul complet de cotizare cerut de lege.

Puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta la 60 de ani, cu reducerea corespunzatoare a varstei standard de pensionare pentru activitatea desfasurata in grupe de munca (5 ani conform art. 42 din Legea nr. 19/2000).

Intrucat ati depasit stagiul complet de cotizare, puteti beneficia de pensie anticipata partiala tot la 60 de ani.

Deoarece legea se va schimba, tineti aproape de forumul Avocatnet! :)

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Joi, 13 August 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul varsta pensie cu reducere datorata grupei ii carmen paroiu carmen paroiu Va rog sa aveti amabilitatea de a ma ajuta in calcularea varstei pentru pensionare limita varsta cu reducerea varstei standard datorata grupei II si data la ... (vezi toată discuția)
Pensionari cafelute cafelute sunt nascut in februarie 1960, un stagiu de munca de 31ani si 2 luni din care 19 ani 6 luni si15 zile in grupa1-100% se poate iesi la pensie limita de ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta pensie anticipata. Popa Cornel Popa Cornel Buna ziua, ma numesc Popa Corneliu si as vrea sa stiu si eu daca am dreptul de a avea pensie anticipata si daca as putea-o obtine anul acesta sau data cea mai ... (vezi toată discuția)