avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cesionare creanta banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cesionare creanta banca

Buna ziua. Banca mi-a cesionat creditul in luna decembrie 2015 catre un srl. Ce pot face in aceasta situatie,tinand cont ca eu nu avem intreruperi de la plata,doar ca nu achitat toata rata lunar,ci doar o parte din ea. Nu vreau sa platesc acestei firme de recuperare creante. Ce se poate intampla? Va multumesc!
Odata ce creditul e cesionat, firma nu are calitatea de reprezentant al bancii, este noul dvs creditor si penalitatile vi se calculeaza in baza contractului de credit, pot fi calculate si de executor.
Ce nu are insa firma, e un titlu executoriu, asa ca trebuie sa obtina unul in instanta.
Negociati cu firma o suma pe care sa o platiti.
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2016
gi-jane2, moderator

Bancile nu mai au dreptul sa cedeze creditele debitorilor catre firmele de recuperare.Doar bancile au dreptul sa ceara in instanta executarea silita a debitorului si pot fi reprezentati in instanta doar de catre juristii sau avocatii lor.Firmele de recuperare nu mai au acest drept.Art. 82 din codul de procedura civila –

Parțial eronat.

Băncile nu cedează credite ci creanțe. Au dreptul să vândă creanțe, Instanțele au decis asta în sute de spețe.

Există avocați care mint că nu este legal pentru a încasa onorariul. Căutați spețe pe internet și o să vedeți ce a decis Instanța în cazuri similare.
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2016
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
Schimbarea Bancii din pozitia de creditor poate pune in discutie valabilitatea in continuare a contractului ca atare; prin cesiunea creditului, raportul dintre noul creditor si debitorul initial capata o alta natura juridica; de aceea, cesiunea, care modifica contractul initial, ar avea nevoie de acordul debitorului; si, intrucat in cadrul acestor „cesiuni” succesive de creanta debitorul este complet ignorat (el este doar notificat ca are un nou creditor, adica un nou stapan), am mai putea vorbi de inca un motiv de nulitate.
Prin „dobândirea” creanţei de către cesionarul ce nu deţine calitatea de instituţie de credit cu obiect de activitate principal creditarea, caracterul intuitu personae al contractului de credit nu se transmite şi cesionarului neprofesionist în materie de creditare, iar contractul de cesiune nu reprezintă titlu executoriu
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2016
anonim_71, utilizator
Complet fals. Repet. Se cesionează creanțe, nu contracte. Contractele sunt reziliate la data cesiunii. Nu mai pot fi modificate. Se cesionează doar dreptul de creanță asupra debitorului.
Nu mai preluați copy-paste inepțiile debitate de avocați și infirmate deja de Instanțele de judecată. Încercați să le treceți prin filtrul rațiunii.
Analizati cazul de la Cluj.De unde aveti convingerea ca avocatii debiteaza ineptii?

Alte discuții în legătură

Cesiune creanta-dobanzi in continuare maris331 maris331 Buna ziua Avnd in vedere ca o banca cesioneaza un credit platit cu intarziere ,SRL ul care a preluat creanta mai poate calcula dobanzi? (vezi toată discuția)
Executare silita credit din 2004 preluat de firma de recuperare cerber16v cerber16v Buna Ziua. Am avut un imprumut din 2004, am platit o mare parte din el , si la un moment dat nu am mai platit. Banca mi-a crescut dobanda timp de trei ani. ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu creditele cesionate de banci? cordis claudia cordis claudia acum dupa noile reglementari bancare,ce se intampla cu creditele cesionate de banci catre firmele de recuperare?pentru aceste firme nu s-au stabilit niste ... (vezi toată discuția)