avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda radar

Buna seara!
Am fost oprit in trafic pe motiv ca am depasit viteza legala in localitate. Nu am semnat PV contraventional pe motiv ca masina politiei se afla pe o proprietate privata si nu pe domeniul public. In plus, am fost amendat de catre un alt agent decat cel care a inregistrat evenimentul, aflat in o alta masina.
Am primit instiintare de la posta cum ca am de ridicat o amenda si nu sunt sigur daca sa o ridic sau nu deoarece vreau sa contest in instanta acel PV.
Oare ar trebui s-o ridic de la posta si sa platesc doar jumatate(si ulterior sa recuperez in instanta) sau sa nu o platesc si sa cer anularea ei in instanta.
Daca ma poate ajuta cineva in aceasta speta, raman dator.
Multumesc. O seara buna!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:31, 19 Mai 2016
Ca sa puteti formula plangere contraventionala,trebuie sa anexati copie dupa PV pe care il contestati-deci daca interesul dv este sa contestati PV,trebuie sa intrati in posesia acestuia
Este de preferat sa ridicati PV,sa achitati in termen ,jumatate din cuantum amenda dupa care daca doriti puteti sa formulati si plangere contraventionala la judecatoria responsabila
Exista legal prevazute situatiile care atrag anularea PV
Aspectele precizate de dv nu atrag anularea PV

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pv Andy2001 Andy2001 Buna dimineata, doresc sa ajut pe cineva cu o informatie si apelez la ajutorul celor de aici. Persoana respectiva a fost oprita in trafic pe motiv ar fi ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera, posibilitate de anulare, posibil abuz din partea agentilor alexim_mihai alexim_mihai Buna ziua! Astazi am fost oprit in trafic de un logan al politiei rutiere . Agentul a venit la mine fara sa fie cu toata uniforma ( fara cascheta) spunând un ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal politia rutiera ankka2006 ankka2006 Buna seara! Am nevoie de indrumare referitor la o contestatie proces verbal radar. Unde s-a petrecut incidentul : Localitatea Calugareni, judetul Giurgiu, ... (vezi toată discuția)