avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozite comision la vanzare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozite comision la vanzare

Buna seara,

Lucrez la o firma ce se ocupa cu comercializarea de aparatura medicala. Am un salariu de baza + un comison la fiecare aparat vandut.
Contabila firmei incearca(dar nu reuseste...) sa gaseasca cel mai bun mod de a incadra comisionul meu(prima, spor, etc.) astfel incat impozitele aplicate sa fie cat mai mici. Stie cineva care ar fi cea mai buna incadrare conform legii in vigoare?
Astept parerile oricui a mai intalnit aceasta situatie sau cine are experienta in domeniu.

Multumesc anticipat!

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2016
alexsav, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexsav , utilizator 19:08, 20 Mai 2016
Comisionul este tot venit de natura salariala si are are acelasi regim de impozitare ca si salariul de baza.
Buna ziua,

Asta inseamna 16%? Adica:
CAS individual 10.5 %
Şomaj 0.5 %
Asigurări de sănătate 5.5 %

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate salarii mihaita 28 mihaita 28 am o carte de munca la un privat pe care mio platesc lunar sunt cu un salariu minim pe economie si as dori mai exact cat plateste lunar pentru mine incluse ... (vezi toată discuția)
Impozitare standard comisioane vanzari? mihneaandrei mihneaandrei Buna ziua In domeniul vanzarilor multa lume are in componenta venitului lunar partea salariala fixa + partea variabila venita din comisionul de vanzari. ... (vezi toată discuția)
Cotele contributii salariale 2010 alinadanila alinadanila as vrea sa stiu si eu care sunt cotele pentru contributii salariale pe anul 2010. am fost in crestere copil si acum vreau sa ma pun la curent (vezi toată discuția)