avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită promisiune de v-c a unui imobil urmarit
Discuție deschisă în Executare silită

promisiune de v-c a unui imobil urmarit

Buna ziua,
Stiu ca actele de v-c ale unui imobil al carui act anterior de v-c a fost revocat paulian sunt lovite de nulitate. Dar promisiunea de v-c cu obligatia vanzatorului de a stinge debitul din avansul luat este tot nula?
Concret: imobilul a fost instrainat de debitor, actul a fost revocat (in limita creantei), imobilul este urmarit dar nu a fost inca executat, tertul dobanditor a gasit un client pentru imobil; daca incheie promisiune de v-c cu acest client cu obligatia ca din avansul luat sa stinga debitul si sa radieze sarcina din CF, promisiunea este nula sau nu?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Intoarcerea executarii, imobil vandut cu act de v-c revocat paulian anterior catinf catinf Buna ziua. In calitate de tert dobanditor al unui imobil al carui act de v-c a fost revocat paulian si urmarit apoi intr-un nou dosar de executare (pentru ... (vezi toată discuția)
Declaratie notariala renuntare succesiune vs. refuz in proces partaj catinf catinf Buna ziua. Defunctul are trei mostenitori (sot si doi fii), nu are masa succesorala (toate bunurile au fost instrainate anterior decesului), dar are o creanta ... (vezi toată discuția)
Executare imobil cu act v-c revocat partial pe calea actiune pauliana si fara inscriere in cartea funciara a sentintei? cinaft cinaft In urma unei neglijente (lipsa asistentei la semnare), mama mea, nevazatoare si cu handicap grav, este inselata in 2009 de catre promitentul cumparator al ... (vezi toată discuția)