avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Intoarcerea executarii, imobil vandut cu act de v-c ...
Discuție deschisă în Executare silită

Intoarcerea executarii, imobil vandut cu act de v-c revocat paulian anterior

Buna ziua. In calitate de tert dobanditor al unui imobil al carui act de v-c a fost revocat paulian si urmarit apoi intr-un nou dosar de executare (pentru acelasi debit), am facut contestatie la executare care s-a judecat 2 ani si a fost admisa in apel, desfiintand ultimul dosar de executare. Intre timp am achitat debitul pentru a putea vinde imobilul. Dupa vanzare, s-a admis contestatia la ex, instanta hotarand definitiv ca eu nu sunt debitor si desfiintand tot dosarul, inclusiv somatia imobiliara. Intentionez sa cer intoarcerea executarii si intrebarea este: Daca s-ar admite intoarcerea executarii si suma ar fi retrocedata, acest fapt ar afecta actul de v-c al imobilului? Imobilul a fost vandut cu actul anterior de v-c revocat, dar cu debitul achitat. Desfiintarea ultimului dosar de executare inseamna si anularea procesului verbal de stingere a debitului in baza caruia s-a ridicat sarcina de la imobil. Poate creditorul cere anularea actului de v-c al imobilului si repunerea in situatia anterioara? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Poate afecta intoarcerea executarii un act de v-c al imobilului urmarit, dobandit printr-un act revocat? catinf catinf Buna ziua. Mama mea avea un debit destul de mare (a fost pacalita de un interlop care a vrut sa ii cumpere casa, apoi s-a razgandit si a cerut avansul inapoi, ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea executarii este "executata" de acelasi executor? catinf catinf Buna ziua, Am achitat debitul in calitate de tert dobanditor imobil, iar intre timp contestatia mea la executare s-a admis (in apel), desfiintand executarea ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare admisa in apel declarat doar de unul dintre "debitori" catinf catinf Buna ziua, Eu si sotia, in calitate de terti dobanditori ai unui imobil pentru care fusese revocat actul de v-c, am facut contestatie la executare, care a ... (vezi toată discuția)