Buna ziua. Mama mea avea un debit destul de mare (a fost pacalita de un interlop care a vrut sa ii cumpere casa, apoi s-a razgandit si a cerut avansul inapoi, fiind acoperit de acte). Si-a instrainat imobilul catre mine si sotia mea, cu act de v-c cu clauza de intretinere. Actul de v-c a fost revocat paulian. Creditorul, neputand executa decat pensia ei (dupa ce a incercat in mai multe feluri sa ajunga si la imobil), a deschis un nou dosar de executare in care meu si sotia eram trecuti ca debitori impreuna cu mama mea, pentru a putea executa imobilul. Intre timp mama mea a decedat. Am facut contestatie la executare, respinsa in fond, apoi admisa in apel. Intre timp, am achitat debitul (vanzandu-mi apartamentul), pentru a putea vinde imobilul urmarit. Contestatia la executare a fost admisa in apel, anuland actele de executare, inclusiv incuviintarea ex. silite, mentionand ca eu si sotia nu suntem debitori. Acum vreau sa cer in instanta intoarcerea executarii pentru a recupera cheltuielile de excutare si suma platita, mai ales ca intre timp executarea a intrat in prescriptie. Intrebarea mea este urmatoarea: Daca fac o astfel de actiune si este admisa, presupunand ca voi recupera banii, creditorul se poate indrepta cu o actiune de anulare a actului de v-c al imobilului care fusese urmarit? Eu am putut vinde imobilul pentru ca, achitand debitul, a fost ridicata sarcina sa. Dar, prin desfiintarea actelor de executare si presupunand ca recuperez suma , se revine la situatia anterioara in care dreptul de vanzare era restrictionat, primul act de v-c fiind revocat pana la achitarea debitului. Ar avea vreo sansa (din pdv al creditorului) o astfel de actiune in anulare? Multumesc.