avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie executare admisa in apel declarat doar de ...
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie executare admisa in apel declarat doar de unul dintre "debitori"

Buna ziua,
Eu si sotia, in calitate de terti dobanditori ai unui imobil pentru care fusese revocat actul de v-c, am facut contestatie la executare, care a fost respinsa de instanta de fond. In actele de executare eram "debitori", nu terti dobanditori. Am declarat apel doar eu, nu am pus si numele sotiei (din nestiinta/prostie). Pana s-a solutionat apelul, am achitat (eu, din contul meu) debitul respectiv, ca sa putem ridica sarcina din CF si vinde imobilul. Dupa aceasta, apelul a fost admis si executarea desfiintata, "in ceea ce il priveste pe tertul dobanditor...", adica eu, contestatorul apelant, asa cum spune textul hotararii. S-au desfiintat procesul verbal al executorilor, somatia imobiliara si incuviintarea executarii silite. In ceea ce priveste pe sotia mea, hotararea de fond este definitiva, ea nefiind apelant. Intrebarea mea este:
1. Cum poate o hotarare care desfiinteaza niste acte sa opereze doar pentru una din persoanele vizate de acele acte?
2. Am sanse sa mi se admita o intoarcere a executarii in aceste conditii, avand in vedere ca banii au fost platiti din contul meu? Sau se va admite jumatate din suma?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 21:29, 25 Ianuarie 2017
Cel mai bine ar fi sa mergeti la un avocat cu cele doua hotarari, de la fond și din apel, pentru a vedea exact ce se poate face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire taxa timbru contestatie executare admisa in apel catinf catinf Buna ziua. O contestatie la executare este respinsa la fond (formulata de mine si sotia mea ca terti dobanditori) si admisa la apel (formulata doar de mine, ... (vezi toată discuția)
Poate afecta intoarcerea executarii un act de v-c al imobilului urmarit, dobandit printr-un act revocat? catinf catinf Buna ziua. Mama mea avea un debit destul de mare (a fost pacalita de un interlop care a vrut sa ii cumpere casa, apoi s-a razgandit si a cerut avansul inapoi, ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea executarii, imobil vandut cu act de v-c revocat paulian anterior catinf catinf Buna ziua. In calitate de tert dobanditor al unui imobil al carui act de v-c a fost revocat paulian si urmarit apoi intr-un nou dosar de executare (pentru ... (vezi toată discuția)