Buna ziua,
Eu si sotia, in calitate de terti dobanditori ai unui imobil pentru care fusese revocat actul de v-c, am facut contestatie la executare, care a fost respinsa de instanta de fond. In actele de executare eram "debitori", nu terti dobanditori. Am declarat apel doar eu, nu am pus si numele sotiei (din nestiinta/prostie). Pana s-a solutionat apelul, am achitat (eu, din contul meu) debitul respectiv, ca sa putem ridica sarcina din CF si vinde imobilul. Dupa aceasta, apelul a fost admis si executarea desfiintata, "in ceea ce il priveste pe tertul dobanditor...", adica eu, contestatorul apelant, asa cum spune textul hotararii. S-au desfiintat procesul verbal al executorilor, somatia imobiliara si incuviintarea executarii silite. In ceea ce priveste pe sotia mea, hotararea de fond este definitiva, ea nefiind apelant. Intrebarea mea este:
1. Cum poate o hotarare care desfiinteaza niste acte sa opereze doar pentru una din persoanele vizate de acele acte?
2. Am sanse sa mi se admita o intoarcere a executarii in aceste conditii, avand in vedere ca banii au fost platiti din contul meu? Sau se va admite jumatate din suma?
Multumesc.