avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitare teren
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitare teren

Am si eu o intrebare: pt terenul cu constructii se mai face acum in 2016 diferenta intre terenul liber si cel ocupat? Multumesc!:(
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 18:26, 21 Mai 2016
Nu. Se datorează impozit si pentru terenul ocupat de constructie.
Din normele de aplicare ale art 463, cod fiscal:
70. (1) Pentru suprafeţele de teren acoperite de o clădire se datorează impozit/taxa pe teren.
(2) Prin sintagma suprafaţa de teren care este acoperită de o clădire se înţelege suprafaţa construită la sol a clădirilor.
[ link extern ]
Citiți și acest articol:
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Există proceduri pentru reevaluare sau recalculare a impozitului pe un treren intravilan pentru o persoană fizică? SergiuRD SergiuRD Există proceduri pentru reevaluare sau recalculare a impozitului pe un treren intravilan pentru o persoană fizică, în contextul noului cod fiscal? ... (vezi toată discuția)
Impozit teren andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 buna ziua, in cazul in care s-a achizitionat o cladire cu teren aferent, in scopul desfasurarii activitatii (va fi noul sediu), terenul cum se impoziteaza? ... (vezi toată discuția)
Impozit anual gresit sebestyenrozalia sebestyenrozalia Pentru casă proprietate privată anul acesta tata a plătit aproape cu 250 de lei mai mult faţă de anul trecut. Am descoperit greşeala şi voi merge să se ... (vezi toată discuția)