Am contractat recent întocmirea documentației cadastrale pentru prima înregistrare a unui apartament 2 camere situat la parterul unui bloc p+4 finalizat în anul 2013 cu un PFA autorizat. În urma măsurătorilor pentru realizarea documentației cadastrale, respectivul cadastrist m-a informat că îmi va calcula doar suprafața utilă deoarece cea construita NU mai este obligatorie (din 2007, dacă nu mă înșel). Înțelegând de la alți vecini de apartament că ei au totuși menționată suprafața construită și cum nu am găsit online informații legate de obligativitatea sau nu a menționării suprafeței construite, vă întreb dacă:
în cazul meu, în urma măsurătorilor este necesară și obligatorie menționarea și a suprafeței construită?
Va multumesc anticipat pentru toate informatiile furnizate.
Va multumesc frumos pentru raspunsul prompt.
Asa este, este consemnata in contractul de construire atat suprafata utila cat si cea construita. Dupa finalizarea lucrarilor, pentru intabularea apartamentului am contractat intocmirea documentatiei cadastrale, de unde eu ma asteptam sa gasesc valorile certe atat ale suprafatei utile cat si construite - care evident difera fata de cele contractate datorita lucrarilor de construire.
De ce suprafata construita nu mai este obligatorie in documentatia cadastra, asa cum ziceam in mesajul initial?
Impozit
dexrex
buna ziua, desi suprafata apartamentului scrisa in contractul de construire este de 51,20mp, primaria imi calculeaza impozitul pe 61,44mp. va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)