avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... realizare documentatie cadastrala
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

realizare documentatie cadastrala

Am contractat recent întocmirea documentației cadastrale pentru prima înregistrare a unui apartament 2 camere situat la parterul unui bloc p+4 finalizat în anul 2013 cu un PFA autorizat. În urma măsurătorilor pentru realizarea documentației cadastrale, respectivul cadastrist m-a informat că îmi va calcula doar suprafața utilă deoarece cea construita NU mai este obligatorie (din 2007, dacă nu mă înșel). Înțelegând de la alți vecini de apartament că ei au totuși menționată suprafața construită și cum nu am găsit online informații legate de obligativitatea sau nu a menționării suprafeței construite, vă întreb dacă:
în cazul meu, în urma măsurătorilor este necesară și obligatorie menționarea și a suprafeței construită?
Va multumesc anticipat pentru toate informatiile furnizate.
Cel mai recent răspuns: mirceamarinache , utilizator 13:36, 1 Iunie 2016
Suprafata construita a bunului imobil este consemnata in documentul de achizitie
Va multumesc frumos pentru raspunsul prompt.
Asa este, este consemnata in contractul de construire atat suprafata utila cat si cea construita. Dupa finalizarea lucrarilor, pentru intabularea apartamentului am contractat intocmirea documentatiei cadastrale, de unde eu ma asteptam sa gasesc valorile certe atat ale suprafatei utile cat si construite - care evident difera fata de cele contractate datorita lucrarilor de construire.
De ce suprafata construita nu mai este obligatorie in documentatia cadastra, asa cum ziceam in mesajul initial?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras carte funciara - rubrici necompletate Cmihai7 Cmihai7 Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament - am cerut nr carte funciara si nr cadasatral (am vazut ca este acelasi). Am intrat pe site-ul ANCPI pentru un ... (vezi toată discuția)
Impozit dexrex dexrex buna ziua, desi suprafata apartamentului scrisa in contractul de construire este de 51,20mp, primaria imi calculeaza impozitul pe 61,44mp. va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Suprafata gresita in contract de vanzare-cumparare dara25 dara25 Buna, Am nevoie de o informatie, va rog. Avem aprobare pentru credit de prima casa si am gasit un apartament care in contractul de vanzare - cumparare are ... (vezi toată discuția)