avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nedreptate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nedreptate

Buna ziua . in urma unui proces de succesiune am de dat cumnatei o suma de bani , dar si aceasta are sa-mi dea mie alta suma de bani . Am sunat cumnata sa ne intalnim pt a ne achita una alteia datoriile dar mi-a spus ca nu vrea sa-mi vada fata si mi-a inchis telefonul. Dupa trei luni am primit astazi o somatie de la executor judecatoresc prin care m-i se pune in vedere ca am de achitat cumnatei suma de bani , plus 1400 lei suplimentari datoriei (cheltuieli onorariu expert , acte si alte taxe ). INTREBARE - de ce sant obligata sa suport eu acele cheltuieli suplimentare atata timp cat eu nu am refuzat plata datoriei mele din hotararea judecatoreasca ? multumesc mult pt intelegere.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:16, 24 Mai 2016
Pentru ca a apelat la executor.
Trebuia sa faceți plata pana sa meargă ea la executor.
Domnule avocat dar nici ea nu mi-a platit mie suma de bani care mi-o datora tot in acelasi proces de succesiune. CORECT AR FI SA-MI DEA SI EA BANII MEI IAR ACELE DATORII FATA DE EXECUTOR SA LE IMPARTIM CONFORM SUMELOR OBTINUTE . SE POATE ASA CEVA ? CUM TREBUIE SA ACTIONEZ ?
Și dvs. Puteți merge la executor.
Se putea rezolva fără executor dar nu ați comunicat.
Daca vreti sa-i faceti plata sumei datorate,utilizati procedura ofertei reale de plata conform art.1006-1010 NCPC.
Daca fac asa cum spuneti dumneavoastra mai sant obligata sa achit BEJ-ului acele onorarii si taxe suplimentare mentionate in somatie ?

Alte discuții în legătură

Plata cheltuieli de judecata rovamen rovamen Buna ziua : Am de achitat cheltuieli de judecata in suma de 200 lei , in urma unui proces care s-a finalizat in Ianuarie 2015. Desi am solicitat ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judecata consemnate la cec - recipisa refuzata catinf catinf Buna ziua, Am consemnat la CEC suma reprezentand cheltuieli judecata si am trimis recipisa in original celeilalte parti. Acesta a retrimis recipisa, spunand ... (vezi toată discuția)
Executare silita cheltuieli de judecata din sulta Vilb Vilb Impreuna cu fratii mei, suntem trei si cu un frate vitreg am mostenit o garsoniera de la tata, fratele vitreg nu a vrut sa se prezinte amiabil si apoi a ... (vezi toată discuția)