avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Riscuri contract cu clauza intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Riscuri contract cu clauza intretinere

Buna ziua!
Ce tip de contract se poate încheia cu o persoana in vârstă pe care mă oblig să o intretin în schimbul cedării unui apartament? La ce riscuri llegale ma supun -eventuali moștenitori, renunțarea la înțelegere a actualului proprietar? Ce obligații legale îmi revin? Intențiile mele sunt cât se poate de serioase dar n.as vrea să mă trezesc peste un timp cu probleme...
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 17:51, 20 Mai 2016
Daca va respectati obligatile asumate prin contract, nu aveti niciun risc nici cu proprietarul, nici cu mostenitorii.
Contractul e de intretinere.
Despre ce fel de mostenitori vorbim ? Ce varsta are vanzatorul ?
Pretul întreținerii poate să constea fie în bani, în asigurarea îngrijirii și alimentației sau în prestarea întreținerii și în achitarea unei sume de bani.
Desigur, așa cum spune și colega mea, în cazul în care vă îndepliniți obligațiile nu aveți de ce să vă faceți griji.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cotelor de întreþinere neachitate tantahurub tantahurub bună seara, am rugămintea de a mă lăuri cu privire la următorul aspect _ sunt proprietara unui apartament cu clauză de întreţinere persoana cu care ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare sau? Luiza P Luiza P Buna ziua. Ce fel de contract ar fi cel mai bine sa fac cu bunica mea, pentru ca sa pot mosteni apartamentul ei fara ca sa fie atacat de eventuali ... (vezi toată discuția)
Se poate atatca un contract de vanzare-cumparare cu uz fruct viager?? pustanu87 pustanu87 Buna ziua,acum 3 ani am facut contract de vanzare cumparare cu uz fruct viager pt.un apartament cu niste cunostinte mai in varsta,ne-am inteles la o suma de ... (vezi toată discuția)