avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate atatca un Contract de vanzare-cumparare cu uz ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate atatca un Contract de vanzare-cumparare cu uz fruct viager??

Buna ziua,acum 3 ani am facut contract de vanzare cumparare cu uz fruct viager pt.un apartament cu niste cunostinte mai in varsta,ne-am inteles la o suma de bani,eu am suportat costurile notariale cu actele si de atunci le platesc intretinerea,impozitul si unele maruntisuri.Vroiam sa stiu daca acest act se poate ataca de ei sau de vreo ruda (nepoti) atat timp cat eu sunt proprietar,figurez pe rol,si nu ii deranjez cu nimic!Va multumesc si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: pustanu87 , utilizator 13:34, 12 Octombrie 2012
Stimat forumist,

Întrebarea ds este prea vagă.

Strict ca principiu, orice act este atacabil - vezi principiul liberului acces la justiție.

Cu stimă.
Cu excepţia plăţii preţului, ce alte obligaţii v-aţi asumat prin contract? Înţeleg că le plătiţi întreţinerea (presupun că este vorba despre cheltuielile comune, consum de energie electrică, gaz) şi unele mărunţişuri. V-aţi asumat cumva obligaţia de a-i întreţine? Dacă da, în ce constă aceasta?

Dacă nu v-aţi asumat astfel de obligaţii, sunteţi proprietar, ei sunt uzufructuari şi nu aveţi altă obligaţie decît aceea de a le respecta dreptul de uzufruct. În aceste condiţii nu au niciun temei să ceară desfiinţarea actului. Nici ei, nici eventualii moştenitori după decesul lor.

Ne-am inteles doar la plata intretinerii lunar si a impozitului anual,obligatia de ai intretine (medicamente,piata) nu au vrut si nu a fost stipulat in contract).Va multumesc pt.raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct DATSCH2010 DATSCH2010 1.Daca am mostenit o casa asupra careia exista o persoana care are drept de uzufruct viager, si nu este cluaza d eintretinere, sunt obligat la plata ... (vezi toată discuția)
Atacarea unui act de vanzare-cumparare cu uzufruct GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, eu cu prietena mea (necasatoriti) am incheiat un contract de vz-cu uzufruct cu parintii ei pe casa care o detin acestia. Ne-am interesat si se pare ... (vezi toată discuția)