avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetare disciplinara

Este vreo problema daca am intocmit procesul verbal privind cercetarea disciplinara a doua zi dupa ce a fost convocat salariatul? Acesta nu s-a prezentat.
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 16:59, 10 Septembrie 2009
cf. art. 267 (3) din codul muncii, neprezentarea salariatului la convocarea facuta, fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna santionarea fara efectuarea cercetarii disciplinare.

faptul ca ati incheiat un proces-verbal este foarte bine. sper ca ati mentionat in el ca salariatul nu s-a prezentat iar pana la data si ora intocmirii procesului-verbal nu a anuntat angajatorul despre un eventual motiv obiectiv ptr care a absentat de la convocare.

sfatul meu este sa nu intocmiti decizia de sanctionare. mai bine ii mai trimiteti o convocare prin posta, cu confirmare de primire. este bine ca pe formularul de confirmare sa treceti "Convocare comisie disciplinara"
in cazul in care aceasta se intoarce cu precizarea "destrinatarul nu a fost gasit" sau "refuza primirea" sau orice alta mentiune, pastrati plicul cu confirmarea si puteti trece la emiterea deciziei.

stiu ca nu este specificat in codul muncii asta, dar este mai bine ptr dvs, va protejeaza in cazul unui litigiu de munca avand ca obiect anularea deciziei de sanctionare.
aijin a scris:

Este vreo problema daca am intocmit procesul verbal privind cercetarea disciplinara a doua zi dupa ce a fost convocat salariatul? Acesta nu s-a prezentat.

Nu este nici-o problema.
daca ati respectat procedura pana la acest moment, puteti face linistit decizia de sanctionare.
Multumesc mult pentru raspunsuri. As mai avea o rugaminte. El este la a doua abatere,prima data a primit avesrtisment, acum va primi 10% pe 3 luni. ESte ok daca in decizia de sanctionare, trec un articol prin care il avretizez ca la urmatoarea abatere i se va desface CIM?
Ultima modificare: Joi, 13 August 2009
aijin, utilizator
este f bine
Inca ceva:((. Decizia de santionare se depune la ITM?

Alte discuții în legătură

Sanctiunile se inscriu in carnetul de munca devil_advocate devil_advocate Se inscriu in carnetul de munca sanctiunile urmatoare: - suspendarea CIM cu o perioada de pana la 10 zile; - reducerea salariului de baza cu 5-10% pe o ... (vezi toată discuția)
Sanctionare disciplinara rrramor rrramor Sanctionarea angajatului cu 10% din salariu pentru 3 luni, se trece in carnetul de munca? Daca da....ce trec si in baza carui act voi reveni la salariul normal ... (vezi toată discuția)
Decizie de sanctionare alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Avem un angajat pe care l-am cercetat disciplinar si am emis decizia de sanctionare (reducerea salariului de baza pe 3 luni cu 10%). Intrebarea ... (vezi toată discuția)