Este vreo problema daca am intocmit procesul verbal privind cercetarea disciplinara a doua zi dupa ce a fost convocat salariatul? Acesta nu s-a prezentat.
Revin cu problema pe care am expusa acum 10 zile.
Am facut a doua convocare, a trecut al doilea termen si salariatul nostru tot de negasit e. Am primit inapoi de la posta, plicul cu prima convocare. Mi-e ca si cea de-a doua convocare va avea aceiasi soarta.
Mai pot eu sa il concediez disciplinar daca nu am dovada ca a luat la cunostinta convocarile???
Plus ca decizia de concediere trebuie adusa la cunostinta salariatului in termen de 5 zile, si dupa luarea la cunostinta isi produce efectele. Cel mai probabil va avea aceasi soarta ca si convocarile.
Mai poate fi considerata concedierea legala?
Ce sfaturi imi dati?
parerea mea este ca se face retinerea din salariul de baza (acelasi din care se extrag CAS, CASS etc.)
salariul de incadrare (cel de pe cartea de munca nu corespunde totdeauna ce salariul de baza), deobicei salariul de baza este mai mare decat salariul de incadrare (datorita sporurilor, primelor et.)
numai daca salariul de baza corespunde cu salariul de incadrare ar trebui sa se anunte ITM deoarece in statul de plata apare aceasta scadere si trebuie anuntata inainte.