avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetare disciplinara

Este vreo problema daca am intocmit procesul verbal privind cercetarea disciplinara a doua zi dupa ce a fost convocat salariatul? Acesta nu s-a prezentat.
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 16:59, 10 Septembrie 2009
Codul Muncii prevede clar ca reducerea se face la salariul de baza si nu la alt salariu ... :)
:D da, adica din salaril de baza ii scad niste banutzi, fara sa-i modific salariul ca sa nu-i afecteze sporurile, indemnizatiile etc..
Reducerea salarilui de baza ca urmare a penalizarii este in sine o modificare a acestuia si chiar de trece in carnetul de munca, la acest salariu redus se calculeaza celelalte sporuri, aceasta fiind in sine si pedeapsa aplicata, adica o micsorare efectiva a incadrarii nu doar retinerea unei anumite sume de la salariat. Nu se pot retine sume din totalul salariului fara sa se regaseasca in contabilitate in alt cont. Unde sunt trecute sumele retinute de la salariat in situatia in care acesta realizeaza un salariu mai mare si i se da o suma mai mica?
Freelis a sesizat corect faptul ca reducerea se face prin decizie care modifica salariu de incardare pe durata stabilita in decizie.
Nu este deloc o scadere din venitul net. Fiecare suma retinuta din brut se regaseste intr-un cont in contabilitate. Nu trebuie sa fie confundata santionarea cu retinerea unor sume rezultate ca prejudiciu.
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2009
adelaida_07, utilizator
intamplator am gasit aceste discutii - pe tema cercetarii, respectiv a obligatiei de a inregistrat decizia de sanctiune. vreau sa va spun ca pana acum aprox. 1 an - 1 1/2 an si eu stiam ca nu se inregistreaza la itm si nici in carnetul de munca o decizie de sanctionare (asta se facea cu foarte multi ani in urma), vorbim aici de soc. cu capital privat care lucreaza cu itm-ul.
ei, am avut o verif. de la institutia despre vorbim si am fost verif. (printre altele) si din acest punct de vedere. bineanteles ca atunci nu aplicam - dar de atunci - am primit "recomandarea" sa respect normele... si sa inregistrez dec. (fie ele si de avertisment) atat la itm (cu respectarea termenelor) cat si in carnetele de munca.
deci - eu nu stiu care sunt acele norme despre care se vorbeste, dar cert este ca de atunci ma conformez (si nu sunt putine sanct. pe care le aplicam aici), si nu sunt singura; am vazut la ghisee destule cazuri (la decizii ma refer) si stiti cum se spune "oala acoperita, nu da gunoiul in ea", asa ca pt. linistea noastra - a celor "mici" - mai facem un efort in plus si ne conformam, in plus - nu poate fi nimic rau in asta, dimpotriva - urmatorul angajator poate vederea ce "calitati" are salariatul sau.:ok:
Desigur, este decizia ta, dar nu mi se pare util si eficient sa fac hartii atunci cand nu sunt necesare. Uneori linistea ne costa si ea :D

Daca aplicam orice ne spune rpreezemntantul unei institutii fara sa avem curiozitatea sa verificam ce ni se spune, ne vom trezi ca peste 1 luna vine alt reprezentant si ne pune sa afcem invers decat primul.

Si ce faci, inregistrezi in carnete avertismente? :D
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 August 2009
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Sanctiunile se inscriu in carnetul de munca devil_advocate devil_advocate Se inscriu in carnetul de munca sanctiunile urmatoare: - suspendarea CIM cu o perioada de pana la 10 zile; - reducerea salariului de baza cu 5-10% pe o ... (vezi toată discuția)
Sanctionare disciplinara rrramor rrramor Sanctionarea angajatului cu 10% din salariu pentru 3 luni, se trece in carnetul de munca? Daca da....ce trec si in baza carui act voi reveni la salariul normal ... (vezi toată discuția)
Decizie de sanctionare alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Avem un angajat pe care l-am cercetat disciplinar si am emis decizia de sanctionare (reducerea salariului de baza pe 3 luni cu 10%). Intrebarea ... (vezi toată discuția)