avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetare disciplinara

Este vreo problema daca am intocmit procesul verbal privind cercetarea disciplinara a doua zi dupa ce a fost convocat salariatul? Acesta nu s-a prezentat.
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 16:59, 10 Septembrie 2009
inclusiv "avertismentul" - fiind tot o sanct. disciplinara stab. prin Codul Muncii si pentru care se emite decizie.
este adevarat ca este multa munca (mai ales cand ai cateva sute bune de salariati si un ROI mai "exigent"), dar "painea si cutitul" sunt in mainile org. de control, iar eu nu am gasit nici o prevedere legala care sa ma sustina (curiozitatea am avut-o), iar toti cei pe care i-am consultat (ma refer la insp. pe relatii munca din itm - corpul de control) mi-au spus acelasi lucru.
in plus, la finele anului trecut am urmat un curs de "improspatare" a cunostintelor, dar si aici am aflat acelasi lucru. deci....
unde gasesc contrarul celor impuse de ei? :help:
Ne poti spune la ce ITM?

Am mai citi odata decretul 92, gandindu-ma ca l-am cam uitat eu de 10 ani de cand lucrez in RU, si tot nu am gasit vreun articol in care sa mentioneze ceva care sa ma oblige sa scriu in carnet un avertisment.
Hai, mai inteleg, sanctiunile care modifica salariul (retrogradarea), da, modificarea de salariu se inreistreaza in carne de munca, dar avertisemnt #-o

Ce modificari faci contractului cand dai sanctiunea aceasta? Niciuna!

Mai curioasa as fi sa vad ce temei legal a pus ITM pe PV prin care va obliga la aceste inregistrari!
Poti sa cauti si sa-mi spui si mie?

Sincer eu nu mai auzit asa ceva pana acum, dar poate ma insel eu... :stunned:
pearll:
De ce sa cautati dvs. contrariul celor spuse de ei? Sa va aduca ei argumentul legal!
S-au invatat prost! Tot ce spun ei trebuie luat ca bun, axioma. Asta arata cat sunt ei de "profesionisti"!
Inregistrarea deciziei prin care se reduce salariul de baza ca sanciune nu este nici o exagerare nici o aberatie ci o obligativitate. Pus si simplu SE REDUCE SALARUIL DE BAZA, aste altul si el trebuie sa fie evidentiat in carnetul de munca. Sigur ca nu toti consultantii RU fac statele de plata si nici nu sunt ei contabilii care inregistreaza sumele in contabilitate. In cazul acestei sanciuni nu se face referire la RETINERE DIN SALARIU, deci nu poti calcula brutul la salariul deja existent si apoi sa scazi suma pe care ai calculat-o ca procent. Nu asa se calculeaza, nu asa se intocmeste statul . Din curiozitate in ce cont se inregisteaza retinerea astfel operata? O face contabilul venit la societate? Ce destinatie i-ar putea acorda?
Sincer, nici acum nu stiu cum ar fi corect, iar in ce priveste inregistrarea contabila, chiar nu am idee.
Eu personal am aplicat asa multi ani la rand, si nu s-a sesizat nimeni.
Angajatul este drept ca nu ar avea de ce sa fie nemultumit, dimpotriva, prin acest mod de calcul el pierde mai putin decat daca as micsora sal de baza, lucru care normal ar afecta si sporurile acordate in functie de acesta.
E drept ca am avut indoieli si mi-aduc aminte ca pe la inceputurile mele de munca am solicitat ITM un puct de vedere asupra acestui lucru, iar atunci ITM mi-a confirmat faptul ca nu se modifica salariul si nu se trece in cartea de munca sanctiunea :D
Tocmai pentru ca sunt inca nesigura de corectitudinea interpretarii mele, caut aici alte interpretari care sa ma convinga :)

Alte discuții în legătură

Sanctiunile se inscriu in carnetul de munca devil_advocate devil_advocate Se inscriu in carnetul de munca sanctiunile urmatoare: - suspendarea CIM cu o perioada de pana la 10 zile; - reducerea salariului de baza cu 5-10% pe o ... (vezi toată discuția)
Sanctionare disciplinara rrramor rrramor Sanctionarea angajatului cu 10% din salariu pentru 3 luni, se trece in carnetul de munca? Daca da....ce trec si in baza carui act voi reveni la salariul normal ... (vezi toată discuția)
Decizie de sanctionare alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Avem un angajat pe care l-am cercetat disciplinar si am emis decizia de sanctionare (reducerea salariului de baza pe 3 luni cu 10%). Intrebarea ... (vezi toată discuția)