Buna ziua.
Ma confrunt cu urmatoarea situatie. In anul 2010 am absolvit programul Schema Tinerilor Profesionisti al guvernului, care presupunea 2 ani de formare profesionala, la absolvire urmand a fi plasati pe posturi specifice de manageri publici in administratia publica pt minim 5 ani(OUG 92/2008). Acordul semnat atunci de mine cu Ministerul Administratiei prevede ca, pana la plasare Ministerul ne plateste o bursa de 1200ron/luna, iar daca in termen de 6 luni de la data absolvirii nu am fost plasati, putem denunta unilateral acordul, cu stingerea obligatiilor financiare dintre parti. Altfel, daca refuzam plasarea, sau daca nu lucram timp de 5 ani in adm publ ca MP, fiind obligati la restituirea tuturor sumelor platite de Min cu titlu de bursa dar si cu formarea.
Eu la acest moment am primit o propunere de numire intr-o functie de MP la Bucuresti, ceea ce nu imi convine intrucat locuiesc in Brasov. De asemenea, ma aflu in concediu prenatal, urmand sa nasc intr-o saptamana. Le-am comunicat acest lucru si ei sustin numirea concomitent cu suspendarea pt o perioada de 2 ani, pana la finalizarea ccc. Intrebarea mea ar fi: ma pot cei de la Minister obliga sa merg sa ocup functia publica respectiva, tinand cont de faptul ca sunt in concediu prenatal si ca pentru numire eu as fi nevoita sa imi dau demisia de la firma la care am lucrat pana acum? Mai pot denunta unilateral acordul, tinand cont de faptul ca acesta prevede "daca nu este NUMIT intr-o functie de MP" iar la acest moment nu exista un act de numire, ci doar o propunere de numire din partea ministerului.
Va multumesc!
Termenul de 6 luni a trecut inca din 2011, deci pana cand ei nu emit un ordin de numire si nu ma incunostinteaza, eu am dreptul sa denunt unilateral acordul, nu?
Promovare secretar
laluca
Am o dilema. Sunt functionar public clasa I superior cu o vechime in administratia publica locala de 5 ani. Postul de secretar al comunei este temporara vacant ... (vezi toată discuția)