avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Citatie de la procuror in legatura cu paternitatea
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Citatie de la procuror in legatura cu paternitatea

S-a nascut un copil, dupa divortul parintilor, dar conceput in timpul casatoriei, a carui tata este fostul sot al mamei, dupa cum spune legea. Un alt barbat, care sustine ca e tatal biologic, a dat in judecata mama pentru stabilire paternitate si program de vizitare. Actiunea a fost respinsa pe motiv de lipsa calitate procesuala a reclamantului. Nici mama nici tatal minorului nu au facut tagada paternitatii. Acum mama a primit o citatie de la parchet in urma unei plangeri facuta de persoana care doreste recunoasterea paternitatii. Citatia a ajuns in cutia postala a vecinilor pentru ca adresa era incorecta, mama a primit-o prea tarziu pentru a se mai prezenta la data solicitata...
Intrebarea este ce sa faca mama? Clar ar trebui sa mearga sa vorbeasca cu procurorul, pentru ca sigur dosarul nu se va inchide din oficiu. Dar are acesta dreptul/obligatia legala sa se implice in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Roxana Zbarnea , Avocat 22:35, 20 August 2009
Esenta intrebarii ar fi, poate procurorul/ministerul public sa porneasca vreo actiune in cazul unui copil considerat copil din casatorie, la sesizarea unui prezumtiv tata biologic?
In opinia mea, raspunsul la intrebare este: NU. ;)
corect! nu se poate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata fara sa stii jr jr Recent fratele meu a decedat . Cu putin timp inainte de deces a aflat ca fosta sotie ,de care era divortat,l-a trecut ca tata al unui copil nascut la un an ... (vezi toată discuția)
Dreptul copilului rezultat din afara casatoriei NICA GEORGIANA NICA GEORGIANA Am o fata in varsta de aproape 6 (sase) ani.Pot cere in instanta recunoasterea si pensie alimentara de la tata? (vezi toată discuția)
Paternitate iriza iriza am o fetita de 4 ani nascuta in afara casatoriei.tatal a recunoscut o(e trecut pe certif de nastere)in tot acest timp nu m a ajutat cu nimic.poate sa ceara ... (vezi toată discuția)