avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Dare in plata
Discuție deschisă în Executare silită

Dare in plata

am fost executat de catre banca (executor) si vreau sa situ daca noua lege 77/2016 ma ajuta sa scap de datoriile restante. Mentionez ca m-i sa pus poprire pe pensie in acesacestmoment.
Cel mai recent răspuns: katalin77 , utilizator 21:56, 24 Mai 2016
Legea 77/2016 se refera la darea in plata a imobilelor ipotecate ptr.plata unui credit.Dati mai multe detalii despre creditul.dvs.
Dacă executarea s-a finalizat prin vânzarea imobilului procedura implică formularea unei acțiuni direct către instanța de judecată, fără notificarea creditorului.
adisan a scris:

Dacă executarea s-a finalizat prin vânzarea imobilului procedura implică formularea unei acțiuni direct către instanța de judecată, fără notificarea creditorului.


Trebuie si notificare inainte pentru ca aceasta notificare va fi la dosarul pregatit pt instanta .
Invitația la notar pentru transferul dreptului de proprietate către creditor a bunului dat în plată nu mai este necesară deoarece bunul a fost vândut și nu se mai află în proprietatea debitorului.
este necesara daca exista poprire pe salariu /venituri - pt suspendarea popririi. apoi in instanta fara a mai astepta termenul minim de 30 de zile, pt ca instanta să pronunțe o hotărâre prin care să constate stingerea obligațiilor născute din contractual de credit.

Alte discuții în legătură

Legea 77/2016 privind darea in plata a bunurilor imobiliare bullnyk bullnyk Buna ziua, Am un credit imobiliar pe care nu l-am mai putut plati , drept pentru care banca a predat creditul unui executor care mi-a scos apartamentul la ... (vezi toată discuția)
Informare angajator legea darii in plata tuilleries tuilleries Buna ziua.Va rog lamuriti-ma in urmatoarea privinta referitoare la Legea darii in plata, si anume: articolul 5 alin (3) prevede ca odata cu formularea ... (vezi toată discuția)
Darea in plata danacorinateodora danacorinateodora Care este procedura darii in plata in cazul in care am fost executati deja dar am ramas cu sold de restituit la banca si avem proprire pe salar? (vezi toată discuția)