avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită darea in plata
Discuție deschisă în Executare silită

darea in plata

Care este procedura darii in plata in cazul in care am fost executati deja dar am ramas cu sold de restituit la banca si avem proprire pe salar?
Cel mai recent răspuns: katalin77 , utilizator 22:11, 24 Mai 2016
Si eu sunt executata silit , am trimis o notificare bancii cat si recuperatorilor ( care sunt practic tot ai banciii ) , vom vedea daca raspund...daca nu atunci mergem in instanta
Am trimis notificarea prin executor pt ca dansul stie cel mai bine situatia ...acolo e si dosarul de executare
daca imobilul a fost deja vandut si vorbim doar de poprire din salariu - se face notificarea cu mentiunea ca imobilul a fost deja vandut si se trimite la sediul central al bancii (daca se doreste si mai exista si catre sucursala care a dat creditul - desi aceasta nu are personalitate juridica) si executorului care a instituit poprirea, in vederea suspendarii acesteia. Notificarea se va trimite fie printr-un notar, executor sau avocat iar costul nu ar trebui sa depaseasca 100-120 de lei ( in cazul in care redactarea acesteia este facuta de catre dvs) . Executorul va trebui sa ia act de notificare si sa trimita angajatorului suspendarea popririi care in mod normal intervine de la data la care executorul in cauza a luat act de notificare. Apoi fara a mai astepta termenul de minim 30 de zile, va adresati instantei de pe raza unde domiciliati si solicitati să pronunțe o hotărâre prin care să constate stingerea obligațiilor născute din contractual de credit. cererea depusa la judecatorie este scutita de taxa de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informare angajator legea darii in plata tuilleries tuilleries Buna ziua.Va rog lamuriti-ma in urmatoarea privinta referitoare la Legea darii in plata, si anume: articolul 5 alin (3) prevede ca odata cu formularea ... (vezi toată discuția)
Legea 77/2016 privind darea in plata a bunurilor imobiliare bullnyk bullnyk Buna ziua, Am un credit imobiliar pe care nu l-am mai putut plati , drept pentru care banca a predat creditul unui executor care mi-a scos apartamentul la ... (vezi toată discuția)
Dare in plata Antoni72 Antoni72 am fost executat de catre banca (executor) si vreau sa situ daca noua lege 77/2016 ma ajuta sa scap de datoriile restante. Mentionez ca m-i sa pus poprire pe ... (vezi toată discuția)