teisoara a scris:
S-au depus dosarele la primarie -suntem in asteptarea validarii.
Spuneti-ne si noua ce dosare ati depus la primarie si ce validarea asteptati.
Conform legii 230/2007 adunarea generala alege presedintele, lucru pe care l-ati facut, iar aceasta hotarare se consemneaza in PV incheiat la aceasta adunare generala, PV semnat de membrii alesi in comitetul executiv. Atat! Nu se cere avizul, acordul, validarea nimanui din afara asociatiei.
-cum se desfasoara procedura de predare -primire intre presedinti CE ACTE TREBUIE SOLICITATE la preluare.
Toate actele trebuie sa fie la asociatie, in sediul asociatiei, indiferent ca unele sunt de competenta presedintelui, altele ale administartorului, cenzorului...
Dupa adunarea generala, la o zi, doua, fostul si actualul presedinte se intalnesc la asociatie si primul preda celuilalt stampila asociatiei. Poate sa-i arate unde sunt actele de infiintare ale asociatiei, cartea tehnica a blocului, contractele incheiate cu furnizorii, dosarul cu banca, dosare aflate pe rolul instantelor daca exista... adica acele acte si dosare care sunt, conform legii, de competenta administratorului.
Incheie impreuna un PV in care consemneaza ca a predat si, respectiv a primit aceste acte, dosare..., semneaza ambii si-si iau cate un exemplar.
Cele mai multe documente sunt de competenta administratorului, contabilului, casierului si acestea raman in sarcina lor dar in permanenta in sediul asociatiei unde au acces la ele presedintele, cenzorul si, la cerere, orice membru al asociatiei.
-ca si asoc prop functionam (dupa inreg ANAF)din apriliae 2014.Ce obiective ar trebui fixate pt expertiza contabila si pe ce perioada ,a.i sa gasim ce inseamna si unde sunt acei bani.
Obiectivele pot fi multe sau putine, asa cum hotarati. De exemplu, puteti stabili ca obiective:
- verificarea incasarilor si platilor prin casa si banca
- verificarea in timp situatiei furnizorilor
- verificarea modului de repartizarea pe listele de plata a cheltuielilor pe cota parte indiviza
- verificarea modului de repartizarea a cheltuielilor pe numar de persoane
- verificarea modului de repartizarea a cheltuielilor cu o anumita reparatie sau cu toate reparatiile
- verificare fondului de rulment (stabilitea cuantumului, incasare)
- verificarea cheltuielilor de personal (indemnizatii, salarii, contributii, impozite..)
- verificarea penalizarilor aplicate de furnizori
- verificarea penalizarilor aplicate de asociatie (stabilirea, incasare, folosire, sold..)
......
Puteti stabili 1,2, 3... sau toate aceste obiective daca sunteti nelamuriti cu toate.
Puteti face aceasta verificare doar de la 1 ianuarie 2016 pana astazi, de la 1 ianuarie 2015 pana astazi, sau din aprilie 2014 pana astazi, in functie de ceea ce nu cunoasteti, de data pana la care stiti dumneavoastra sau cenzorii ca totul era in regula s.a.m.d.
Aveti toata libertatea sa stabiliti orice obiective si pe orice perioada de la infiintarea asociatiei pana astazi, chiar daca asociatia a fost infiintata in 2014 sau in 1900 toamna. Nimeni nu va opreste sa verificati orice.
Dar este bine sa va limitati la ceea ce nu cunoasteti atat ca obiective cat si ca perioada, pentru ca orice punct in plus, orice luna in plus va poate duce la costuri tot mai mari. Nu are sens sa puneti la munca un expert pentru ceea ce deja cunosteti foarte bine.
De exemplu o expertiza pentru un an si avand toate obiectivele pe care le-am scris cu linite mai sus, ar putea costa 2000 lei iar una pentru 2 ani dubleaza suma. Iar alte obiective adaugate ar creste costurile expertizei.