avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... expropriere
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

expropriere

Buna ziua,
In 2006 a fost facuta reamenajare a paraului si mi s-a luat aproximativ 3500 mp , albia parauluii a fost mult latita plus dig si drum de acces.
Mentionez ca nu a fost facuta expropriere de catre Primarie sau Apele Romane.
Acum vreau sa fac o pensiune agro turistica accesand fonduri Europene si sunt nevoit sa fac cadastru. Pot sa deschid proces cu MF si Apele Romane si in acelasi timp sa pot sa execut cadastru acceptand intabularea in CF a suprafetei ramase ? Pentru a accesa fondurile Europene terenul nu trebuie sa fie in litigiu. Problema e ca eu vreau sa construiesc pe terenul existent (cel ramas) si sa ma judec pentru ce am pierdut.
Exista riscul sa intabulez ce e existent si sa pierd despagubirile ? Mentionez ca in CF existenta este mentionata suprafata de 8045 mp iar in acest moment in urma masuratorilor mai am 4500 mp. Cand am cumparat terenul si casa in 2006 s-a facut prin notariat dar fara cadastru deoarece la vremea respectiva nu era nevoie. Acum daca intabulez ce am trebuie sa semnez raportul de cadastru in care sa fiu de acord cu suprafata micsorata. Daca am dat drumul la proces cu MF si Apele romane pot fi de acord cu raportul de cadastru si sa mentionez dosarul aflat pe rol ?
Multumesc celor care imi pot da un sfat...
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2016
DUM_LIVIU, utilizator

Alte discuții în legătură

Cumparare teren fara a specifica lungimea si latimea marinelagxg marinelagxg Buna ziua!vreau sa cumpar un teren intravilan iar proprietarul are hotarare judecatoreasca unde se mentioneaza suprafata ,lungimea si latimea ... (vezi toată discuția)
Despre diguri nicole852107 nicole852107 buna ziua,vreau sa va intreb daca legea prevede ca orice dig trebuie sa aiba un drum de acces....va intreb pentru ca sunt intr-un proces de iesire din ... (vezi toată discuția)
Dig ridicat pe teren privat, nereceptionat, nu s-au acordat despagubiri OliviuBogdan OliviuBogdan Buna seara, ma confrunt cu urmatoarea problema: Detin in prezent un teren pe suprafata caruia in trecut s-a construit un dig de protectie impotriva ... (vezi toată discuția)