avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre diguri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre diguri

buna ziua,vreau sa va intreb daca legea prevede ca orice dig trebuie sa aiba un drum de acces....va intreb pentru ca sunt intr-un proces de iesire din indiviziune.in partea dreapta a curtii este canal de scurgere a apei de la dig, iar intre curte si canal era un drum care ducea la dig.de 2 ani este ingradit.nu stiu daca era public sau nu.important este ca as vrea ca partea adversa din proces sa foloseasca acel drum.nu vreau sa avem aceeasi intrare in curte.ar fi tragic!!!!expertul v-a observa acel drum oare?sau trebuie sa-i zicem noi?cum trebuie sa procedam?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 22:23, 20 Aprilie 2011
e cam aiurea intrebarea?:(
informati-va la Primaria respectiva daca acel drum ingradit de 2 ani este drum public sau nu. si daca nu este drum public cui apartine terenul. Daca era drum public formulati actiune in instanta pentru a se asigura liberul acces pe acel drum.
dupa stiiinta mea, orice dig trebuie sa aiba drum de acces pentru a asigura lucrarile necesare intretinerii digului, reparatiile, etc.
cititi legea apelor nr. 107/1996 si va lamuriti si cu digul.
cereti informatii si la R.A. Apele Romane deoarece ei sunt cei care delimiteaza zonele de protectie, adica si digurile, impreuna cu autoritatea de cadastru competenta si cu detinatorii terenurilor riverane.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
cassy, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenajare drum pe malul unui luciu de apa concesionat cezarionescu cezarionescu Buna ziua. Am cumparat o proprietate [teren si casa] pe malul raului Mostistea in Ilfov. Raul este indiguit din loc in loc, cu diguri peste care trec ... (vezi toată discuția)
Domeniu public Cerisor Cerisor Detin o proprietate care a fost inundata in mod repetat din cauza vecinilor care au construi un zid la drum prin care au obturat un canal de scurgere a apelor ... (vezi toată discuția)
Drum privat, cartier rezidential, locuiesc într-un cartier rezidential, ... ..sorin, ..sorin, Drum privat, cartier rezidential, locuiesc într-un cartier rezidential, am parcare privata, blocul e îngrădit cu gard și cu poarta, acum vreau sa va ... (vezi toată discuția)