avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile parintelui cetatean roman in Italia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile parintelui cetatean roman in Italia

sunt tatal a doi copii gemeni.copii sunt nascuti in italia si in urma neintelegerilor cuconcubina mea ne-am separat.curtea de apel din italia a acordat custodie comuna ambilor parinti,dar copii sa locuiasca cu mama intr-un institut in loc sa-i acorde tatalui care are contract de munca si casa cu chirie. mentionez ca la curtea de apel am prezentat judecatorului certificatele de nastere romanesti ale copiilor si am cerut ca decizia finala in ceea ce priveste copii sa fie luata de catre un tribunal roman,deoarece mama,tatal si copii suntem romani iar judecatorul mi-a aruncat certificatele pe jos si nu am fost luat in considerare. oricum in august 2015 pe perioada de vacanta am luat copii din Italia si am venit in Romania.sunt acuzat de rapire internationala de copii (legea de la Haga) si acum Tribunalul din Bucuresti ma obliga sa duc copii in Italia.EU copii nu-i trimit deoarece nu au conditii bune in acel institut si va intreb CETATEANUL ROMAN (copiii) nu trebuie protejat de statul roman?
Cel mai recent răspuns: candeaalexandru , utilizator 17:36, 15 Decembrie 2017
In ceea ce priveste aplicarea conventiei de la Haga, se tine cont de rezidenta copiilor. Din cate inteleg aceasta era in Italia, nu in Romania.Procesul din Romania este in derulare sau s-a finalizat?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2016
Consuela Scarlat, Avocat
Copii acum sunt in romania,iar in ceea ce priveste rezidenta o au in ambele tari.Rezidenta din Italia o au la o adresa "expirata",dar ei erau domiciliati intr-un institut de stat.Procesul este finalizat la Tribunalul Bucuresti cu drept de recurs la Curtea de apel,recurs care intentionez sa-l fac cand o sa am comunicarea de la Tribunalul Bucuresti (dosar 520/3/2016)
Dacă nu aveți o hotărâre din România privind reședința copiilor și dacă instanța din Italia s-a declarat competentă și a stabilit că minorii vor rămâne cu mama în Italia, ar trebui să respectați acea hotărâre. Cel mai bine este să vă angajați un avocat care ar putea verifica dosarul și ar putea să vă dea sfaturi.
statul Italian este competent,dar acea hotarare trebuie sa fie recunoscuta si de catre un tribunal roman. In Italia am cerut in Apel ca decizia finala in ceea ce priveste copii sa fie luata de catre un tribunal roman,deoarece toata familia suntem cetateni romani copii fiind inregistrati cu domiciliul in Romania.Acum eu ma intreb copii nu ar trebui sa fie tutelati de catre Romania?Problema cea mai mare pt mine este ca in Italia copii vor fi dati in adoptie (asa o familie de romani au pierdut copii acolo si au dat copii in adoptie unei sore a responsabilei de la asistenta sociala),deoarece acolo adoptia unui copil este bine platita. As dorii sa angajez un avocat dar nu-mi permit. Va multumesc pentru sfaturi.
Am vazut ca aproape 700 de vizualizari au fost pe acest subiect si cred ca e corect sa va informez d-voastra avocati care mi-ati raspuns si celor ce vor mai vizualiza acest subiect. Deci ceea ce sa intamplat defapt a fost ca Tribunalul Bucuresti a hotarat sa duc copii inapoi la mama in Italia (fiind acuzat de rapire internationala de minori) avand un termen de 15 zile de la comunicare. Mama copiilor a cerut in instanta executarea silita a sentintei si a fost respinsa (nu cunosc motivul pentru care a fost respinsa,doar avocata a inteles acest motiv). Am asteptat 6 luni si nu se intampla nimic, si atunci avocata mi-a sugerat sa cerem tutela autoritara a copiilor. Atunci a venit si mama copiilor sa ii duca si ia fost respinsa cererea pentru executare silita , dar fiind pe rol cererea de tutela a copiilor in plus si o ordonanta prezidentiala nu a putut sa duca copii. Azi dupa multe luni de judecata tin sa va anunt ca Curtea de Apel Targu Mures a hotarat ca copii sa ramana la mine si o obliga pe mama copiilor la pensie alimentara (de care nu am nevoie). Incepusem sa-mi pierd speranta si sa cred ca nu mai exista justitie in romania dar se pare ca m-am inselat,azi sunt cel mai fericit tatic din lume

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea unei hotariri judecatoresti yarrrns yarrrns In urma unei ordonante pesedinteala , instanta hotaraste incredintarea minorei la tata. Aceasta hotarire este definitiva si executorie fara termen si fara ... (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu , daca se poate adriano06041 adriano06041 ma numesc adrian , sunt cetatean roman cu acte de rezidenta la londra. am trait in concubinaj cu o femeie timp de 4 ani in londra , in urma caruia a rezultat ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala de.copil sau nu ? Pop cristi Pop cristi Buna ziua !Am si eu o problemă va rog sa ma ajutati cu un sfat..In luna iulie anul acesta am deschis un proces cu ordonanta prezidențială pentru custodie ... (vezi toată discuția)