avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! - pierdere in Romania permis auto italian
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! - pierdere in Romania permis auto italian

Va rog sa ma ajutati, am pierdut permisul auto de Italia (am luat examenul auto acolo), eu nu mai locuiesc de 2 ani in Italia. Acum sunt in Romania si nu stiu ce sa fac sa-l refac in conditiile in care eu nu am nici un permis si eu apar in baza de date din Italia. Ce pot sa fac in conditiile astea? Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: andreilucian30 , utilizator 09:21, 23 Mai 2016
Mergeti la SRPCIV si solicitati preschimbarea permisului de conducere eliberat de autoritatile italiene.
Mentionati faptul ca ati pierdut permisul si daca acesta se afla in perioada de valabilitate.
Autoritatile romane vor contacta autoritatile italiene pentru confirmare si apoi va elibereaza un permis romanesc.
Formalitatile pot dura intre 1-3 luni.
De ajutor va poate fi o copie a permisului italian, daca aveti asa ceva, o depuneti odata cu cererea de preschimbare. Ar fi posibila si eliberarea unei dovezi cu drept de circulatie pana la preschimbarea permisului.
Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am o problemă legată de permisul de conducere. ... Utilizator 6.0 Utilizator 6.0 Bună ziua! Am o problemă legată de permisul de conducere. Am avut permis romanesc și l-am preschimbat în italian. Vara asta am vrut să fac categoria A ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis conducere cat. b eliberat de statul italian georgedinradauti georgedinradauti Va salut!Astazi 20/08/2013 am fost la depunera dosarului pt.preschimbare permis auto cat.B eliberat destatul ITALIAN ce se expira pe 29/08/2013!Dosarul ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere strain - preschimbare - CatalinF CatalinF Buna, Am dobandit permisul de conducere in Italia in perioada in care locuiam acolo, acum vreau sa il preschimb in unul Romanesc, doar ca de vreo 3 luni ... (vezi toată discuția)