avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua! Am o problemă legată de permisul de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua! Am o problemă legată de permisul de conducere. ...

Bună ziua! Am o problemă legată de permisul de conducere. Am avut permis romanesc și l-am preschimbat în italian. Vara asta am vrut să fac categoria A și a trebuit să îl schimb din nou în romanesc pentru a putea da examen. Am dus dosarul cu toate actele în vederea preschimbării la DRPCIV Neamț. Într-o săptămână am fost sunat și mi s-a spus că eu figurez cu un alt permis în baza de date, un permis eliberat de autoritățile italiene la data de 30.06.2021, Eu la momentul respectiv nu mai locuiam în Italia, plecasem cam de două săptămâni. Eu nu îmi amintesc să fi solicitat un al doilea permis, dar chiar și dacă l-aș fi solicitat, nu am intrat niciodată în posesia lui. Am fost în Italia iar ei mi-au dat un document în care este specificat că permisul respectiv nu mai este valabil din data de 2 septembrie 2022, întrucât autoritățile române mi-au preschimbat deja permisul, deasemenea în documentul respectiv este specificat că nu am avut niciun fel de problemă în Italia sau vreo restrictie pe permis. Dar și cu documentul respectiv adus la autoritățile române nu se rezolvă nimic. Mă duc pe la ei la ghișeu cam de două trei ori pe lună și ei mă fac pe mine mincinos, că vreau să am două permise de conducere. Am făcut și declarație pe propria răspundere în care am zis tot ce s-a întâmplat și că îmi asum și sunt direct răspunzător pentru faptele mele, dar tot nimic. Eu sunt șofer de camion și de cinci luni nu pot merge la muncă din cauza asta. Eu lucrez pe extern și dovada de circulație pe care mi-o dau ei nu este valabilă decât în România.
Poate este cineva care ar putea să mă îndrume ce aș mai putea face. Urmează să merg să vorbesc și cu un avocat, dar până atunci m-ar ajuta cateva păreri.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business 13:19, 29 Decembrie 2022
Declarati pierdut permisul din Italia si apoi anuntati autoritatile din Italia si cele din Romania ptr radierea lui din baza de date electronica. Altfel sistemul de date integrat si comun cu cel din tarie UE nu permit emiterea unui nou permis atat timp cat figurati cu unul emis fizic chiar si declarat invalid din 2 sept 2022. Cu anuntul publicitar de declarare a permisului ca nul si pierdit, documentul publicat in Monitorul Oficial, depuneti copie legalizata la drpciv si serv permise din Italia .
Ultima modificare: Joi, 29 Decembrie 2022
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! mi-am schimbat permisul românesc în permis italienesc. ... Utilizator 6.0 Utilizator 6.0 Bună ziua! Mi-am schimbat permisul românesc în permis italienesc. În vara am vrut să obțin și categoria A, dar îmi trebuia permis românesc. Am ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere strain - preschimbare - CatalinF CatalinF Buna, Am dobandit permisul de conducere in Italia in perioada in care locuiam acolo, acum vreau sa il preschimb in unul Romanesc, doar ca de vreo 3 luni ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere obtinut in afara chivu sorin chivu sorin buna ziua!as vrea sa stiu daca un permisul de conducere obtinut in Italia este valabil in Romania,si ce trebuie sa fac la reintoarcerea si restabilirea in ... (vezi toată discuția)