avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de maternitate

In ce situatii concrete se poate inregistra diferenta dintre salariu si indemnizatia de concediu (de maternitate) prevazuta la art. 66 din Contractul Colectiv de Munca aplicabil al nivel National?
Cum se reflecta in contabilitate aplicarea prevederilor art. 66 din Contractul Colectiv de Munca aplicabil referitoare la compensarea diferentei dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala?

Va multumesc,
Ana
Cel mai recent răspuns: dana dgb , utilizator 16:43, 13 August 2009
1. Deoarece aceasta diferenta se acorda din fondul de salarii (art.66(3) din CCMUNN), eu as face un pontaj serparat cu 2 ore pe zi pentru aceasta perioada si apoi si un stat de plata separat.
2. Ar fi fost bine daca aceasta intrebare o puneati pe topicul "Contabilitate salarii", unde sunt specialisti in acest domeniu.
Eu nu as face ponataj ca fiind in activitate , pentru ca este concediu medical,
Se acorda diferenta separat din fondul de salarii, ca si cum s-ar acorda o prima.
Puteti face o decizie interna in care speficati ca se acorda suma x din fondul de salarii confrm CCM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare 6 saptamani Ana M Eliade Ana M Eliade Compensarea diferentei dintre salariul de baza si indemnizatia de maternitate pentru minim sase saptamani este un drept de natura salariala impozabil? Daca da, ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Andreia Brotea Andreia Brotea In ce situatii concrete se poate inregistra diferenta dintre salariu si indemnizatia de concediu (de maternitate) prevazuta la art. 66 din Contractul ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate in ccmun 2007-2010 Ank27 Ank27 Buna! Ar putea sa imi explice cineva mai clar art 66 din ccmun 2007-2010..sa inteleg ca in prima luna de concediu de maternitate salariata va primi un salariu ... (vezi toată discuția)