avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnare sub supraveghere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnare sub supraveghere

Buna, daca exista o condamnare cu supraveghere timp de 2 ani,si intre timp este un proces penal pe rol,iar termenul de supraveghere se termina inainte de a se da o sentinta definitiva,se mai tine cont de condamnarea sub supraveghere,precizes caci fapta a fost facuta inainte de a se da prima sentinta,Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 09:09, 16 Iunie 2016
Ce-i aia condamnare sub supraveghere? Suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere sau Liberare conditionata din penitenciar? Daca este vorba de prima chestiune, atunci intervine Anularea suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere si se vor dispune, obligatoriu, dispozitiile referitoare la concursul de infractiuni sau recidiva (respectiv pluralitate intermediara), dupa caz.
Suspendarea pedepsei sub supraveghere pe termen de 2 ani si daca trec cei 2 ani si nu s-a dat alta condamnare definitiva se mai tine cont
Fapta pentru care exista acum un proces pe rolul instantei, a fost savarsita inainte sau dupa pronuntarea hotararii prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere?
inainte cu 3 ani
Da. Vestea proasta este ca poate fi dispusa anularea suspendarii sub supraveghere, chiar daca pronuntarea pentru cauza aflata pe rol are loc dupa expirarea termenului de incercare, insa doar daca vi se va aplica pedeapsa inchisorii. Vestea buna este ca, daca pentru cauza aflata pe rol vi se aplica pedeapsa amenzii, nu se va dispune anularea suspendarii sub supraveghere, iar daca vi se aplica pedeapsa inchisorii si sunt indeplinite conditiile pentru suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei, instanta poate dispune, din nou, suspendarea sub supraveghere.

Alte discuții în legătură

Imi poate raspunde cineva!!!!???? ce sa inteleg ? multumesc ioanax ioanax Caseaza in parte ambele hotarari, inlatura art. 86 cod penal indice 1 si 5, art 71 alineatul 5 Caseaza in parte ambele hotarari, inlatura art. 86 cod penal ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , daca am primit revocarea sau anularea suspendării ... MArian1911 MArian1911 Buna ziua , daca am primit revocarea sau anularea suspendării și în total e de 3 ani și 2 luni . Pot face ceva sa mi se de-a tot suspendare ? Ținând cont ... (vezi toată discuția)
Întrebare consecințe accident auto fără victime - autor fără permis și sub influența alcoolului Bianca.kieke Bianca.kieke Bună seara ! Am și eu o întrebare! Un prieten de al meu a condus fără permis , sub influenta alcoolului și a făcut accident, fără victime! Se poate ... (vezi toată discuția)