avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Deschidere microintreprindere in maternitate?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Deschidere microintreprindere in maternitate?

Buna ziua,
as vrea sa deschid un salon de cosmetica impreuna cu un asociat pe timpul maternitatii;pfa,srl sau microintreprindere...dar nu as vrea sa pierd indemnizatia...este posibil?sau ce alte alternative am ca sa beneficiez in continuare si de indemnizatie,as putea sa lucrez un contract part time pentru asociatul meu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:05, 25 Mai 2016
Sunteti in concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) sau in concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani?
andreealavinia2008 a scris:

Buna ziua,
as vrea sa deschid un salon de cosmetica impreuna cu un asociat pe timpul maternitatii;pfa,srl sau microintreprindere...dar nu as vrea sa pierd indemnizatia........
.....as putea sa lucrez un contract part time pentru asociatul meu?



Puteti infiinta o pfa, srl pe durata cat beneficiati de indemnizatia pentru CCC, intrucat nu exista niciun text de lege care sa va interzica asa ceva.

Insa atentie: Pe durata concediului pentru creşterea copilului, puteti să obţineti venituri supuse impozitului într-un an calendaristic in cuantumul stabilit de lege fara sa va fie supendata plata indemnizației pentru CCC.


Baza legala pana la 01.07.2016:
OUG 111/2010
art.16
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
.....
c) realizează venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, de maximum 6 ISR într-un an calendaristic. (n.m., maxim 3000 lei pe an calendaristic)

Baza legala incepand cu 01.07.2016
OUG 111/2010
art.16
...

(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
.....
c) realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, al căror nivel nu depăşeşte de trei ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit la art. 2 alin. (2). (n.m., maxim 3189 lei pe ancalendaristic, 3 x 1063 lei)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cic si contract colaborare gab11 gab11 Buna ziua, As dori sa stiu daca este o forma de angajare/colaborare (cateva ore pe zi nu full time) care sa poata merge in paralel cu concediul de crestere ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil la pfa antel antel Buna ziua, As dori sa stiu daca exista posibilitatea ca PFA-ul meu sa ramana activ atata timp cat sunt in concediul de crestere a copilului. Eu lucrez in ... (vezi toată discuția)
Pot lucra in timpul concediului pentru ingrijire copil? csongi_k csongi_k Buna ziua. Am gasit pe un forum raspunsul urmator inscris in 2015: \"Parintii aflati in concediul pentru crestere copil pot realiza venituri impozabile fara ... (vezi toată discuția)