avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire copil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire copil

Buna ziua,am un baiat din prima casatorie,iar cu actualul sot un baiat.Noi locuim cu mama sotului meu,care nu detine acte pe casa,actele fiind pe mama soacrei mele.Am dori sa facem dezbatere de mostenire si sa facem actele pe numele nostru,dar soacrei mele ii este teama ca ar putea mosteni si baiatul meu din prima casatorie ceva si spune ca vrea sa faca actele pe numele ei.Este adevarat,ca ar avea si el drept?Va multumesc anticipat.O zi frumoasa.
Cel mai recent răspuns: ionelanicoletastoleru , utilizator 14:42, 30 Mai 2016
Trebuie dezbatuta succesiunea dupa mama soacrei dvs, pt ca soacra este mostenitoare de drept, pt ca ea sa devina propietar unic. Fiul sau, adica sotul dvs nu e mostenitor, iar dvs, nici de atat. Fiul ar fi mostenitor, doar dupa mama sa, nu dupa bunica.
Dupa ce soacra devine propietar cu acte in regula pe apartament, poate sa-i dea fiului apartamentul. Sau fiului si dvs, daca soacra doreste ,cu act de vanzare-cumparare si clauza viagera pt ea, sau un act de donatie.
Insa dvs nu aveti nici un drept la acel apartament. Doar daca soacra vrea sa va treaca si pe dvs in acte. Deci, nici fiul dvs din prima casatorie nu are drept.
El are drept doar la un bun personal al dvs,cota/parte din ceva,daca aveti, si doar dupa decesul dvs.impreuna cu ceilalti mostenitori/sotul si celalat fiu. Este mostenitor rezervatar.
Are drept la orice bun mobil, imobil ramane dupa decesul dvs.
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2016
CRM2013, utilizator
Va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa moartea sotului - sotia ce drepturi are? ioanadaniel ioanadaniel buna ziua. poate ma puteti lamuri si pe mine intr-o problema. Unei prietene ia murit sotul. Ce drepturi are ea in urmatoarele conditii: Sotul ei avea o fata ... (vezi toată discuția)
Dipozitie testamentara marilena draganescu popescu marilena draganescu popescu soacra mea a fost casatorita de doua ori .Din prima casatorie ,socrul meu,decedat ulterior a avut un fiu,Din cea de a doua casatorie ,sotul soacrei mele ... (vezi toată discuția)
Donatie sau contract de vanzare cumparare? vio_popescu vio_popescu Buna ziua, Sotia mea are o situatie juridica de rezolvat si as dori sa va cer parerea, in numele ei: Parintii sotiei sunt proprietarii unui apartament, ... (vezi toată discuția)