avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare auto cumparat la licitatie online din ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare auto cumparat la licitatie online din Germania (acte)

Buna ziua, am cumparat recent un automobil din tara care a fost achizitionat din Germania de pe un site de licitatii. Proprietarul auto din Romania (firma) mi-a facut factura, mi-a inmanat Xerocopie conform cu originalul dupa: Factura de achizitie din germania , dupa CMR si un certificat care atesta cu ce se ocupa firma cu nu stiu ce cod CAEN care atesta ca vinde auto ca fond de marfa (sper sa nu fi gresit ceva).
Intre timp am inceput demersurile pentru a putea inscrie auto in circulatie si la administratia financiara mi s-a zis ca imi trebuie actele in original, nu xerocopii...pana la urma am rezolvat, insa am fost avertizat ca o sa am probleme la depunerea dosarului la politie in vederea inmatricularii.
Firma din Ro a achizitionat masina la licitatie online (plata card),si mi-a vandut-o mie cu factura in care eu sunt trecut proprietarul bunului respectiv. Insa firma mi-a zis ca nu-mi poate inmana contractul in original, cel intre ei si firma (casa de licitatii din Germania) pentru ca este pe email trimis, auto fiind achizitionat online, drept urmare mi-a scos un exemplar la imprimanta pe care a scris "conform cu originalul" stampila si semnatura reprezentat firma din Romania. Ei m-au asigurat ca nu o sa am probleme ca au mai vandut si nu s-au intamplat decat ocazional ceva "confuzii" lamurite ulterior...
Sunt convin ca as putea obtine info de la politie la inmatriculari auto, insa sunt destul de departe si nu imi permite natura job-ului sa ajung la ei..
Va rog un mic ajutor/ sfat...

Alte discuții în legătură

Problemă înmatriculare motocicleta import usa dugeo dugeo Bună ziua. Am achiziţionat o motocicletă (în România), de la un cetăţean român, cu toate documentele aferente. Motocicleta a fost înscrisă la ... (vezi toată discuția)
Vanzatorul nu este proprietarul din brief. auto cump. din germania. marian89 marian89 Buna ziua, Am cumparat o masina din Germania de la un dealer (AB Automobile), care la randul sau a cumparat masina de la proprietar (Christian). In Brief ... (vezi toată discuția)
Tva achizitii intracomunitare aveno aveno Am achizitionat utilaje second prin licitatie de la o firma organizatoare de vamzari prin licitatie din Germania.(Nu este vorba de autoturisme). Pe factura ... (vezi toată discuția)