avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA achizitii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA achizitii intracomunitare

Am achizitionat utilaje second prin licitatie de la o firma organizatoare de vamzari prin licitatie din Germania.(Nu este vorba de autoturisme). Pe factura furnizorul nu precizeaza ca bunurile sunt second hand.
Ca si furnizor , pe factura este firma organizatoare de licitatii nu proprietarul propriu-zis . Ambii parteneri avem coduri valabile de TVA. Atat in 2015 cat si in 2016 am depasit 10000 de euro ca si AIC. Unul dintre utilaje a fost vandut imediat unui tert din Romania.
Intrebare: Ce regim de TVA trebuia sa aplic pentru utilajul vandut, 20 % aplicat aplicat la valoarea vanzarii , sau 50 % la marja de profit ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 01:43, 4 Noiembrie 2016
20% asupra valorii totale.. dar nu am inteles ce cota este aceea de 50%?
vedeti si aici,,
[ link extern ]
Este intrebare la teste la facultate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara autoturism second-hand simina_anca simina_anca O societate comerciala(platitoare de TVA si inregistrata in registrul operatorilor intracomunitari) doreste sa achizitioneze un autoturism second-hand din ... (vezi toată discuția)
Achizitie autoturism second hand de la ambasada in scopul revanzarii robertarsinte robertarsinte Buna ziua, Doresc un sfat in urmatoarea situatie. Suntem o PJ inregistrata in scopuri de TVA si platitoare TVA avand obiect de activitate comertul cu ... (vezi toată discuția)
Aplicare tva doar la marja de profit pentru auto second hand octav_kiss octav_kiss buna ziua o mare rugaminte as avea la dumneavoastra. doresc sa infiintez o firma platitoare de TVA cu scopul de a cumpara auto second hand din germania si a ... (vezi toată discuția)