avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA achizitii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA achizitii intracomunitare

Am achizitionat utilaje second prin licitatie de la o firma organizatoare de vamzari prin licitatie din Germania.(Nu este vorba de autoturisme). Pe factura furnizorul nu precizeaza ca bunurile sunt second hand.
Ca si furnizor , pe factura este firma organizatoare de licitatii nu proprietarul propriu-zis . Ambii parteneri avem coduri valabile de TVA. Atat in 2015 cat si in 2016 am depasit 10000 de euro ca si AIC. Unul dintre utilaje a fost vandut imediat unui tert din Romania.
Intrebare: Ce regim de TVA trebuia sa aplic pentru utilajul vandut, 20 % aplicat aplicat la valoarea vanzarii , sau 50 % la marja de profit ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 01:43, 4 Noiembrie 2016
20% asupra valorii totale.. dar nu am inteles ce cota este aceea de 50%?
vedeti si aici,,
[ link extern ]
Este intrebare la teste la facultate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura cu tva aplicat la marja profitului oanamari98 oanamari98 Firma din Romania achizitioneaza autoturisme second-hand din Germania si le distribuie in Franta. La achizitionare factura este fara tva...cu taxare inversa, ... (vezi toată discuția)
Tva la auto secondhand din ue Dandy Dandy Buna ziua! sunt nou pe aici as avea nevoie da ajutorul vostru! am cumparat o masina din 2001 din Germania la sfarsitul lunii octombrie pentru nevoile ... (vezi toată discuția)
Tva la achizitia prin licitatie de obiecte diverse din afara tarii si revanzare la noi Giumanca Andrei Giumanca Andrei Buna ziua, in scurt timp vreau sa infiintez o societate alaturi de un partener care se v-a ocupa cu achizitia prin licitatie de obiecte diverse din afara tarii ... (vezi toată discuția)