Buna ziua.Am si eu o problema.Am fost in șomaj dar l-am întrerupt pt ca am lucrat din 6 aprilie pana pe 5 mai.Pe 9 mai am depus actele pt reluare șomaj datorita expirării contractului de munca.Pe 9 mai mi-am fracturat piciorul si mi s-a dat concediu medical.Cu toate ca eu tot pe 9 mai când s-a întâmplat accidentul eu am depus la șomaj actele si pt reluare acestuia mi s-a cerut de la fostul angajator adeverință cu venitul pe luna aprilie si mai.As vrea sa stiu concediu medical la ce venit se calculează la indemnizația de șomaj sau la salariul de l-am avut la fostul angajator .Va mulțumesc si aștept răspunsul dvs.
OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate spune:
Art. 10.
(1) Baza de calcul a indemnizaţiilor prevãzute la art. 2 se determinã ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pânã la limita a 12 salarii minime brute pe ţarã lunar, pe baza cãrora se calculeazã contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.
...
Prin urmare, solicitarea AJOFM-ului este corecta . Pentru calculul indemnizatiei pentru concediu medical va trebuie si adeverinta cu veniturile realizate la acel angajator.