avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reintoarcere din supliment de insertie in concediu de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reintoarcere din supliment de insertie in concediu de crestere copil dupa noua lege

Buna ziua,
initial am optat pentru concediu crestere copil de 1 an; dupa ce m-am intors la serviciu, dupa 8 luni, cu supliment de insertie (copilul meu are acum 1,5 ani), as vrea sa ma reintorc in concediu de crestere a copilului, intrucat am citit ca noua lege permite. Dilema mea este daca nu cumva voi intampina dificultati in acest demers avand in vedere ca la 4 luni dupa intoarcerea la munca, contractul meu de munca pe durata nedeterminata a incetat si am intrat, cu un alt angajator, intr-un contract de munca de agent temporar pe durata nedeterminata, iar misiunea mea actuala expira in 3noiembrie 2016. Copilul meu implineste 2 ani in ianuarie 2017.Mentionez ca exista continuitate intre cele doua contracte de munca.
Concret, as avea 3 intrebari:
1. ma pot reintoarce in concediu de crestere copil (pana la implinirea varstei de 2 ani) in conditiile de mai sus?
2. daca optiunea de mai sus nu este posibila, angajatorul meu actual ma poate concedia inainte de momentul in care copilul implineste 3 ani, avand in vedere ca noua lege prevede ca beneficiez de supliment de insertie pana la 3 ani ai copilului, insa contractul meu de munca este de agent de munca temporar pe durata nedeterminata, iar misiunea mea se termina peste 5 luni?
Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Reintoarcerea in concediu crestere copil (ccc) mamamia1 mamamia1 Buna ziua, Cand baitetelul meu a implinit 8 luni m-am reintors la servici. Beneficiez de stimulentul de insertie. Acum din nefericire, copilul meu s-a ... (vezi toată discuția)
Indemnizație copil DanaCaplea DanaCaplea Sunt o mămică care este în concediu creștere copil și sunt din nou gravidă cu al doilea bebeluș. As naște în septembrie 2020 cad ar trebuii sa ma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie Alina_G_ Alina_G_ Buna ziua! Daca am ales perioada de un an pentru cresterea copilului (cu 85 % din net), cand ar trebui sa ma reintorc la servici pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)